Start Kinder- en Jeugdjury in Ichtegem

 Op woensdagnamiddag 3 oktober 2018 ging de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen in de bibliotheek van Ichtegem officieel van start. De kersverse juryleden knipten het lint van het nieuwe leesjaar door. Het was een feestelijke namiddag met vlagjes, versiering, hapjes en een drankje én natuurlijk heel veel boeken.

De 26 juryleden kregen tijdens de startnamiddag elk hun eerste boek mee naar huis. Ze stonden allemaal te popelen om zich te verdiepen in hun nieuw leesvoer.

Tegen het eind van het leesseizoen zal elk jurylid 8 boeken gelezen hebben. De covers van de 7 andere boeken werden op 3 oktober alvast grondig bestudeerd. De 26 juryleden nemen hun taak dan ook heel ernstig! Maar bovenal was de start van de KJV in Ichtegem een supertoffe ervaring. De kinderen kregen een hapje en drankje en leerden elkaar beter kennen aan de hand van een spel en boekenzoektocht. Een mooi voorbeeld van hoe boeken in deze digitale wereld kinderen nog steeds kunnen beroeren en verbinden.

Eind maart maakt elk jurylid zijn of haar top 8 bekend via een stemformulier. We sluiten af met een slotfeest op 27 april 2019 in Aartrijke in samenwerking met de omliggende bibliotheken.