Stad Torhout en het samenwerkingsproject aanplant cultuurbos

Lieselotte Denolf, schepen van cultuur :
In samenwerking met BOS+ steken dertien cultuurpartners op donderdag 13 februari (vanaf 14u00) de spade in de grond voor 625m2 nieuw bos in de Vallei van de Gondebeek. Het bos komt er dankzij het project ‘Bij de Buren’. Wouter Deprez is ambassadeur van het project.

‘Bij de Buren’
Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken West-Vlaamse cultuurhuizen reeds enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen hun publiek met de bus mee naar een voorstelling bij hun cultuurburen. In die selectie bevinden zich zowel grote producties als jong werk.

Minder uitstoot, meer cultuur
Naast het artistieke en sociale aspect wil het partnerschap dit jaar het ecologische aspect van ‘Bij de Buren’ benadrukken. Dertig mensen op een bus is beter dan dertig auto’s in de file. Maar dat kan nog beter.

In Wouter Deprez en BOS+ vond ‘Bij de Buren’ twee enthousiaste partners. Per gereden kilometer naar de buren gaat € 1 naar een bebossingsproject van BOS+ in Oosterzele. Dankzij het project worden akkers tussen drie opgedeelde stukken bos dankzij 300 nieuwe bomen terug samengebracht tot een geheel. ‘Bij de Buren’ brengt met de actie zodoende oude buren terug bij elkaar.

Deelnemende cultuurpartners zijn De Grote Post Oostende, Cultuurcentrum Brugge, De Spil Roeselare, Schouwburg Kortrijk, cc CasinoKoksijde, cc De Schakel Waregem, cc Scharpoord Knokke-Heist, cc Blankenberge, cc Het Spoor Harelbeke, cc De Steiger Menen, Cultuurcentrum De Brouckere (Torhout), cc Wevelgem en cc Het Perron Ieper.

Praktisch
Wanneer: donderdag 13 februari tussen 14u00 en 16u00
Waar: Rooberg 25 te Landskouter https://goo.gl/maps/7Hg4towHkYX1gMK6A – Vind je het niet meteen? Bel 0475 71 71 75.
Bevestig je komst:
Dries Van Robaeys (Communicatieverantwoordelijke Schouwburg Kortrijk) Dries.VanRobaeys@kortrijk.be | 0492 91 93 59
Lieselotte Denolf, schepen van cultuur: “Het cultuurcentrum investeert de komende jaren duidelijk in duurzaamheid: geplande duurzame verbouwingen, ‘buspoolen’ naar interessante voorstellingen in andere steden én dat vervoer op een duurzame manier compenseren.  We zijn trots dat Cultuurcentrum de Brouckere mee plant aan het eerste cultuurbos in Vlaanderen!””

Meer info:
Aukelyn Allary, Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout, 050 22 11 50, aukelyn.allary@torhout.be