Sporten in de Torhoutse sporthal is terug mogelijk

Na en lange periode van sluiting gaan de deuren vanaf maandag 15 juni van de sporthal en de Mast terug open voor verenigingen en individuele bezoekers.

De Veilighedsraad besliste vorige week dat sporthallen terug open mogen. “Ik ben uiterst tevreden dat sportverenigingen en individuele bezoekers terug kunnen komen trainen,” zegt schepen van sport, Rita Dewulf. “Er zijn nog wel enkele belangrijke voorwaarden, maar clubs kunnen eindelijk hun werking terug opstarten en dat is het belangrijkste.”

Richtlijnen

De sportverenigingen zijn welkom voor hun trainingen op voorwaarde dat de social distancing gewaarborgd kan worden. De kleedkamers en douches zijn niet beschikbaar en we vragen aan de sporters om zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan. Clubtrainingen zijn enkel toegelaten onder leiding van een trainer en met max. 20 personen tegelijk.

Individuele sporters kunnen alleen sporten beoefenen waarbij social distancing verzekerd kan worden (bv. judo, voetbal, basketbal zijn nog niet toegelaten). Individuele bezoekers dienen steeds op voorhand hun terrein te reserveren en te betalen via de webshop. Omdat clubs voorrang hebben, wordt de webshop pas volgende week opengezet.

Voorlopig is er nog geen publiek welkom in de sporthal en blijft de cafetaria nog dicht. De regel blijft uiteraard: wie ziek is blijft thuis. Sportmateriaal kan nog niet uitgeleend worden, dus moet iedereen voorlopig zijn eigen materiaal meebrengen. Verenigingen moeten zelf zorgen voor de nodige richtlijnen om hun materiaal proper te maken tussen twee trainingen door.
Zowel aan de inkom van de sporthal als van de Mast is er handontsmetting voorzien en wordt iedereen verwacht zijn handen te ontsmetten.

Vanaf 1 juli: 50 personen en zittend publiek

Vanaf 1 juli zal sporten in groep wel kunnen met 50 personen en is zittend publiek ook welkom. Verenigingen die na 1 juli de cafetaria wensen uit te baten zullen hiertoe ook de kans krijgen maar zullen moeten voldoen aan de vereisten die ook voor horeca-uitbatingen worden opgelegd.

Circulatieplan

Om alles veilig te laten verlopen is er een circulatieplan opgesteld. Bezoekers van De Mast komen binnen via de hoofdingang van de Mast en verlaten de zaal terug via de nooduitgang aan de andere kant van de zaal in het sas tussen de Mast en sporthal A.

Bezoekers voor de sporthallen A, B, dojo en powerzaal, komen binnen via de hoofdingang van sporthal B. De zaalwachter zal hen daar de weg wijzen naar de verschillende lokalen en iedereen verlaat de sporthal via de hoofdingang van sporthal A. Op die manier moeten zo weinig mogelijk mensen elkaar kruisen en is er zo goed als overal eenrichtingsverkeer.

De toezichters en redders hebben heel wat schilderwerken en opknapwerken uitgevoerd zodat we kunnen genieten van twee opgefriste hallen. Wees welkom, maar we roepen op om je maximaal aan de afspraken te houden. Enkel op die manier kunnen we geleidelijk aan bouwen aan een normale situatie.

De sportdienst blijft tot 1 juli dicht, maar is wel telefonisch en via mail bereikbaar (zie contactgegevens hieronder).

Wil je meer info?

Dienst sport Rita Dewulf – Schepen van sport
sport@torhout.be rita.dewulf@torhout.be
050 22 11 80 0475 79 31 91