SPORTAANBOD DIENST SPORT ICHTEGEM 2020 – 2021

– Het einde van de zomervakantie en de start van het nieuwe schooljaar betekenen traditioneel ook de start van het nieuwe sportjaar. Zo ook in Ichtegem, waar de dienst sport opnieuw uitpakt met een ruim, coronaproof aanbod aan eigen georganiseerde lessenreeksen.

“Naast het aanbod van onze talrijke sportclubs hebben we ook met de gemeentelijke sportdienst een ruim aanbod aan sportactiviteiten voor jong en oud in Ichtegem uitgewerkt”, steekt schepen van sport Tina Ledaine van wal. “We houden nog steeds rekening met de coronamaatregelen zodat iedereen in alle veiligheid kan komen sporten. Dit betekent dat we voor sommige lessenreeksen werken met een beperkt aantal inschrijvingen of dat er extra wordt ontsmet”.

Naast de jaarlijks terugkerende populaire activiteiten voor volwassenen zoals de lessenreeksen yoga, spinning en step-aerobics, BBB, fatburning en pilates pakt het lokaal bestuur ook opnieuw uit met Swissjump en Bootcamp ouder + kind. “Sporten is beleven”, verduidelijkt Ledaine. “We organiseerden eerder al een lessenreeks ‘ouder en kind-bootcamp’ en dat doen we dit najaar opnieuw. Niks leuker dan te sporten met je zoon of dochter: het is goed voor je fysiek en pure quality time.”

Verder is er een uitgebreid aanbod aan turnen en yoga zowel voor kleuters als lagereschoolkinderen. In samenwerking met Fedes-dansacademie biedt het lokaal bestuur ook een uitgebreid aanbod danslessen aan, van jazz tot hiphop, en dit voor alle leeftijden, ook +16-jarigen.

“Op 29 september gaan de lessen van sportclub SportieGO! ook weer van start”, vertelt de schepen van sport. “SportieGO! is een uniek project waaraan onze gemeente graag deelneemt. Om de 3 lessen leren de kinderen een andere sport kennen. Zo maken ze kennis met heel wat sporten. Veel kinderen die aan deze lessenreeks hebben deelgenomen, blijven later verder sporten in één van onze vele sportclubs”.

Alle sportactiviteiten vind je terug op de website www.ichtegem.be/sport. Een uitgebreide lijst van àlle sportclubs die de gemeente Ichtegem rijk is, vind je op www.ichtegem.be/sportaanbod-doorverenigingen. “Daarnaast vind je het hele sportaanbod terug in de meest recente versie van ons gemeentelijke infoblad De BEIblijver. Deze valt volgende week bij al onze inwoners in de brievenbussen. De sportactiviteiten voor de jeugd staan duidelijk opgesomd in ons jeugdvrijetijdsmagazine De Herfstzoemer. Deze worden digitaal verspreid via de scholen in grootIchtegem”, besluit Tina Ledaine.