Speciale zorgafdeling WZC Sint-Augustinus Torhout wordt uitgebreid na bijkomende besmettingen met COVID-19.

De bewoners van het woonzorgcentrum met een negatief testresultaat werden de voorbije dagen opnieuw getest. Momenteel zijn er 19 bewoners van niveau 2 positief. Er zijn op dit moment geen besmettingen op de andere niveaus in het woonzorgcentrum.

Uitbreiden speciale zorgafdeling
De speciale zorgafdeling voor besmette bewoners, de cohorte-afdeling, werd dinsdag in gebruik genomen. Deze afdeling, met een capaciteit van 16 bedden, werd opgezet in het Centrum voor Dagverzorging.

Door de bijkomende besmettingen is de zorgafdeling vanaf donderdag uitgebreid naar 30 bedden.

Deze cohorte-afdeling is volledig gescheiden van de rest van het woonzorgcentrum en bestaat uit twee delen: het Centrum voor Dagverzorging en een deel van Champagne 2.

Om deze zorgafdeling te kunnen uitbreiden moesten enkele bewoners tijdelijk verhuizen naar een andere kamer. De betrokken families werden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Ondersteuning vanuit AZ Delta
“We willen alle bewoners tijdens deze tweede golf zo goed als mogelijk ondersteunen. Daarom werken we nauw samen met AZ Delta”, zegt schepen van ouderen- en thuiszorg Joost Cuvelier. “Zo kwamen de ziekenhygiënsten van AZ Delta het woonzorgcentrum en de speciale zorgafdeling donderdag bezoeken en was er vrijdag overleg met de geriater en hoofdverpleegkundige geriatrie van AZ Delta.”

De coördinerend raadgevend arts van het woonzorgcentrum werkt samen met huisartsenkring Houtland een beurtrol uit voor een dagelijks bezoek van een arts aan de zorgafdeling.

Verlenging strengere bezoekregeling en praattafels
Om de verdere verspreiding van het virus tot een minimum te beperken en daarmee zowel de bewoners als personeelsleden van het woonzorgcentrum maximaal te beschermen, werd beslist om de regeling van geen bezoek en praattafels te verlengen t.e.m. maandag 16 november. Tot die datum geldt ook een opnamestop.

Centrum voor Dagverzorging De Oase
Het Centrum voor Dagverzorging blijft gesloten t.e.m. einde van de Kerstvakantie.