Schoonvader van Koekelaarse motorrijder aangehouden op verdenking van moord.

Maandag morgen viel de politie binnen in Nieuwpoort bij de schoonvader van Ilir S (28) die zondag avond vermoord werd met een zes tal kogels. er werden 12 hulzen gevonden.

De man zegt dat hij het niet heeft gedaan maar hem wel heeft gezien die avond. Ze hadden woorden met elkaar en dan ging hij met zijn bestelwagen richting zijn huis in Nieuwpoort.. Volgens de schoonvader zijn er veel mensen die het niet konden vinden met Ilir.

De vijftiger ontkende dan ook met klem dat hij zijn schoonzoon had doodgeschoten. Wat hij wel toegaf: Dat de twee zondag hadden afgesproken. Waarvoor precies blijft onduidelijk. Maar ze belandden op het jaagpad langs de Ijzer, in de buurt van een bekende vissersplek. De plek waar later het lichaam van Ilir gevonden werd.

Het parket ziet momenteel in hem wel de verdachte van een koelbloedige moord. En daarom werd beslist om hem dinsdagmorgen voor de onderzoeksrechter geleid. Daar werd hij bijgestaan door advocaat Bram Elyn. Die bevestigt de voorleiding, maar wil verder weinig commentaar kwijt. “Mijn cliënt ontkent. En om dat te bewijzen hebben we zo snel mogelijk een kruitsporenanalyse gevraagd. Die moet uitwijzen dat hij niet geschoten heeft.