Ruil een lege chocopot in voor een pot Oxfam-choco in Lichtervelde

Week van de Fair Trade bij Oxfam-Wereldwinkels.

Draai niet rond de pot.

 

 

Oxfam-Wereldwinkels pakt uit met een opmerkelijke actie. Op zaterdag 13 oktober, de afsluiter van de Week van de Fair Trade die gepast de naam Wereldwinkeldag draagt, kan je in de Oxfam-Wereldwinkel van Lichtervelde (Marktstraat 26, 8810 Lichtervelde) een lege chocopot van gelijk welk merkruilen voor een Oxfamexemplaar. Onder de slogan ‘draai niet rond de pot’ vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.

We kozen voor deze actie omdat er nog steeds heel wat verkeerd loopt in de cacaosector. Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede … kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. En de grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. En dat willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven.

We hopen dat op de dag voor de lokale en provinciale verkiezingen heel wat kandidaten hun steun komen betuigen en het signaal geven dat Fair Trade belangrijk blijft, ook in een gemeente als Lichtervelde.

Maar de Wereldwinkeldag is er ook voor de vele (toekomstige) klanten die door hun keuze voor Fair Trade een duidelijk signaal geven voor een eerlijker wereldhandel. Op zaterdag 13 oktober zetten wij dan ook onze deuren open voor bestaande en nieuwe klanten. We ontvangen hen met lekker kop koffie en natuurlijk een smakelijk stuk (eerlijke) chocolade. Ze kunnen een kijkje nemen in ons ruime gamma artisanaat en kunnen kennis maken met ons verhaal van Eerlijke Handel. Wij willen ook meer mensen actief betrekken bij het uitdragen van dit verhaal. Daarom spreken we mensen aan om zich te engageren als vrijwilliger binnen onze beweging. Ons aanbod is immers zo gevarieerd dat iedereen een engagement kan vinden dat bij haar/zijn talenten past.

Redenen genoeg om binnen te springen op zaterdag 13 oktober in de Wereldwinkel van Lichtervelde.

Meer weten?

www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade
Campagneverantwoordelijke Kris Vandenbussche, Oxfam Weredwinkel Lichtervelde.
0493/72 05 04 – lichtervelde@oww.be