Plopsaland De Panne is gestart met bouw Plopsahotel en vakantiepark

Plopsaland De Panne investeert de komende jaren zo’n 50 miljoen euro in verblijfsmogelijkheden. In 2020 wordt de eerste stap gezet met de opening van een hotel. Daarover zijn nu meer details bekend.

2020 belooft een interessant jaar te worden voor Plopsaland De Panne. Het park bestaat dan 20 jaar en bouwt voor die gelegenheid een nieuwe zone met een achtbaan en darkride. Daarbovenop vindt in datzelfde jaar ook de opening van het Plopsa Hotel plaats. Dat zal bestaan uit 117 kamers, een buffetrestaurant, twee bars en drie vergaderzalen. Plopsa Fans en Looopings konden de plannen inkijken.

Het hotel verrijst tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan en zal zich uitstrekken van de ingang van Plopsaland tot waterpark Plopsaqua. De ingang van dat waterpark zal geïntegreerd worden in het hotel: Plopsaqua-bezoekers wandelen straks door een grot richting de ingang. Het hotel zal bestaan uit een hoofdgebouw in belle-époque-stijl en twee zijvleugels met de typische Plopsa-geveltjes.


Zo zal het Plopsa Hotel eruit zien vanaf de hoofdparking

Gasten betreden het hotel via het hoofdgebouw en komen terecht in de lobby, die gethematiseerd wordt als backstage van het theater. Dat theater bevindt zich even verderop in de centrale ruimte die het restaurant, de twee bars en de vergaderzalen verbindt. Vanop alle vier verdiepingen heb je een adembenemend uitzicht op het theater beneden.

Plopsa zal onderscheid maken tussen drie kamertypes. Er komen 84 standaardkamers met een gemiddelde oppervlakte van 30m2, 18 suites en 15 luxesuites. Suites zijn iets groter dan de gewone kamers: tussen 47 en 100m2. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed en minstens één stapelbed, aangevuld met alle nodige comfort.

Na een bezoek aan Plopsaland De Panne en/of Plopsaqua kunnen hotelgasten genieten van een uitgebreid buffet in het restaurant. Het is niet uitgesloten dat ook parkbezoekers zonder hotelreservatie welkom zijn in het restaurant, dat ook een buitenterras krijgt. Daarnaast kan je terecht in één van de twee bars voor een verfrissend drankje. Je hebt keuze uit een bar met zicht op het Dorpsplein en eentje aan de straatzijde.

 

Plopsaland De Panne gaat flink uitbreiden. Het park heeft de naastgelegen camping gekocht en gaat er vakantiehuisjes bouwen rond de Studio 100-figuren. De eersten moeten volgend jaar al in gebruik genomen worden.

In het vakantiepark komen 150 huisjes waarin 4 tot 8 personen kunnen overnachten. De huisjes zullen gethematiseerd worden naar Studio 100-figuren zoals Kabouter Plop, Bumba en K3. Er komen een drietal themadorpjes in het park. Ook Wickie de Viking zal zo’n dorpje krijgen. Daarvan werd al één concepttekening vrijgegeven (zie hieronder).

Naast deze vakantiehuisjes zal er in het park ook plaats zijn voor kampeertenten, caravans en mobilhomes. Het vakantiepark, dat een totale grootte van 10 hectare zal hebben, komt vlak naast Plopsaland De Panne te liggen. Plopsa heeft daarvoor de bestaande camping Ter Hoeve overgenomen, die door de vorige eigenaar te koop werd aangeboden. De totale oppervlakte van Plopsaland komt daarmee op 40 hectare te liggen.