Paul Clement (48) brengt ervaring bij Chelsea, PSG, Real Madrid en Bayern München mee naar Groen-Zwart

– Na een intensieve zoektocht is er eindelijk groene rook: Paul Clement is de nieuwe hoofdtrainer van Cercle Brugge. De 48-jarige Engelsman ondertekende een contract voor drie seizoenen bij Groen-Zwart en leidt vanaf maandag de trainingen.

Chelsea FC, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München…: het curriculum van Paul Clement oogt alvast indrukwekkend. Zijn carrière als jonge coach kreeg een flinke boost, toen hij in 2009 door Guus Hiddink bij Chelsea van de jeugdopleiding naar de A-ploeg werd gehaald. Onder Carlo Ancelotti werd Clement vaste assistent bij de Londense topclub; samen wonnen ze de FA Cup, de FA Community Shield en de Premier League. In 2012 trok Clement als assistent van Ancelotti mee naar Paris Saint-Germain, dat ze naar de landstitel leidden. Een jaar later stond het duo aan het hoofd bij Real Madrid, waarmee de Copa del Rey, de UEFA Champions League, de UEFA Super Cup en het WK voor teams werden gewonnen.

Na een passage als hoofdcoach bij Derby County in de ‘Championship’ (de Engelse tweede klasse), werd Clement opnieuw assistent van Ancelotti: bij FC Bayern München, dat in 2016 de Duitse Super Cup won.

In januari 2017 hij weer hoofdcoach in Groot-Brittannië, bij Swansea in de Premier League. Z’n kennis, ervaring en resultaten leverden hem in januari 2017 de prestigieuze ‘Premier League Manager of the Month’-award op, maar eind dat jaar was het verhaal bij Swansea voorbij. In 2018 was hij gedurende korte tijd hoofdcoach van Reading FC, andermaal in de Championship.

Nu kiest de ervaren Paul Clement voor een nieuwe uitdaging bij Cercle Brugge. Hij brengt z’n assistenten Nigel Gibbs en Eddie Lattimore mee.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We hebben hard gewerkt om de juiste kandidaat voor Cercle te vinden. We mogen fier zijn dat Paul deze uitdaging aanneemt, en zijn ervan overtuigd dat we samen met hem mooie sportieve resultaten zullen neerzetten, op korte en lange termijn. Zijn ervaring in het begeleiden van talent én het behalen van resultaten op topniveau kan een belangrijke boost betekenen voor Cercle Brugge.”

CEO Oleg Petrov: “We zijn heel erg blij om vandaag de komst van Paul Clement als trainer aan te kondigen. In de zoektocht naar een nieuwe coach zochten we een profiel dat overeenstemt met de doelstellingen van Cercle voor de komende seizoenen en we zijn overtuigd dat Paul de beste kandidaat is om zowel sportieve resultaten te boeken en spelers beter te maken.”

Sportief directeur Paul Mitchell: “Na het stressvolle seizoen dat Cercle vorig jaar meemaakte, waren we op zoek naar een profiel dat over die specifieke management skills beschikt om opnieuw rust te brengen binnen Groen-Zwart. Paul bezit een schat aan kennis, en zijn ervaring op het allerhoogste niveau overtuigt ons dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Zijn visie stemt bovendien perfect overeen met wat we willen bereiken met Cercle: zijn weloverwogen aanpak is voor ons de te bewandelen weg voor wat we met Cercle dit seizoen willen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *