Opstart vaccinatiecentrum Dienstenhuis Groenhove Torhout : hulp voor wie vervoersproblemen heeft

Om de komende maanden alle 65-plussers uit de zone vlot te voorzien van hun ‘boosterprik’, worden opnieuw twee vaccinatiecentra opgericht in de eerstelijnszone Houtland en Polder.

Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark krijgen hun extra prik in het Dienstenhuis Groenhove: Bosdreef 5 in Torhout.

De locatie is bereikbaar via het openbaar vervoer via de belbushalte ‘Torhout Groenhove’. We beseffen echter dat niet iedereen op eigen houtje in het vaccinatiecentrum geraakt. Daarom worden ook nu terug maatregelen genomen zodat iedereen veilig en vlot ter plaatse geraakt.

Vervoersproblemen? Bel de Minder Mobielen Centrale of meld je aan bij Blink vzw.

Zoals ook bij de vorige vaccinatiecampagne het geval was, wordt ook nu de dienstverlening van de Minder Mobielen Centrale uitgebreid.

Ben je van Torhout, heb je geen eigen vervoer en lukt het je niet om het openbaar vervoer te gebruiken? Kunnen familie, vrienden of buren je ook niet helpen? Dan kan je de Minder Mobielen Centrale inschakelen om je veilig naar het vaccinatiecentrum te brengen. Wie hier nood aan heeft kan contact opnemen met het Sociaal Huis via 050 22 12 33 of sociaal.huis@torhout.be. Om gebruik te maken van de Minder Mobielen Centrale betaal je eenmalig 10 euro lidgeld. Per rit betaal je een onkostenvergoeding van 0,30 euro/km.
Personen met een beperkte mobiliteit (bv. rolstoelgebruikers) die op zoek zijn naar aangepast vervoer, kunnen gebruik maken van de diensten van Blink vzw. Mail info@blinktorhout.be of bel 050 21 27 23. Meer info op www.blinktorhout.be. Blink vzw werkt uitsluitend met dienstencheques waardoor je aan een gunstige prijs een beroep kunt doen op de vervoersdienst.

Opgelet! Vraag een rit met de Minder Mobielen Centrale of de vervoersdiensten van Blink vzw minstens 3 werkdagen op voorhand aan.

Inwoners van Kortemark kunnen contact opnemen met de lokale Minder Mobielen Centrale op het nummer 051 57 55 72.

Inwoners van Koekelare kunnen bellen naar 051 58 10 01 om te informeren naar de voorwaarden en mogelijkheden van de lokale Minder Mobielen Centrale. Leden van de MMC Koekelare kunnen uiteraard gewoon een beroep doen op onze diensten voor de vaccinatieritten. Niet-leden kunnen zich éénmalig lid maken (1 euro) en betalen dezelfde kilometervergoeding als de leden (0,37 euro) + een wachtvergoeding (1 euro per begonnen half uur).

Breng jij mensen naar hun prik?

Heb je een eigen wagen, wat tijd op overschot en wil je mensen met verplaatsingsproblemen naar het vaccinatiecentrum brengen? Meld je dan aan als vrijwilliger via vrijwilligers@torhout.be. Chauffeurs krijgen een kilometervergoeding van 0,30 euro/km en ze zijn verzekerd bij Taxistop voor deze ritten.