OPLEIDING GEMACHTIGD OPZICHTER in ICHTEGEM

Naar jaarlijkse gewoonte slaan het lokaal bestuur Ichtegem en de lokale politie Kouter de handen in elkaar om vier opleidingssessies ‘gemachtigd opzichter’ te organiseren. Iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen aan veiliger verkeer is van harte welkom!

“Verkeersveiligheid en veilige schoolomgevingen zijn van het allergrootste belang”, vertelt burgemeester Jan Bekaert. “Met de start van het nieuwe schooljaar komen deze thema’s steeds extra onder de aandacht en daar ben ik blij voor. Gemachtigd opzichters helpen mee aan verkeersveilige schoolomgevingen. Ze zorgen ervoor dat voetgangers veilig kunnen oversteken aan de schoolpoorten, of andere omgevingen, zoals bij de jeugd- of sportvereniging bijvoorbeeld.”

Op 16 en 30 september 2020 worden verschillende opleidingssessies aangeboden. Onder leiding van de politiezone Kouter leer je de kneepjes van het vak en op het einde van de opleiding krijg je een attest mee naar huis.

Praktisch: Voor wie? Alle leerkrachten, begeleiders, animatoren, geëngageerde ouders en geïnteresseerden in veilig verkeer.

Wanneer? Deelnemers hebben keuze uit volgende sessies: • woensdag 16 september 2020 van 8.30 tot 12 uur OF van 13 tot 16.30 uur OF • woensdag 30 september 2020 van 8.30 tot 12 uur OF van 13 tot 16.30 uur

Waar? Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de opleidingssessies doorgaan in COC De Ster in Ichtegem of in de raadzaal van het administratief centrum in Eernegem. Dit wordt na inschrijving aan de deelnemers meegegeven.

nschrijven kan je door een e-mail te sturen naar luc.bultinck@police.belgium.eu met vermelding van je naam, geboortedatum en de sessie waar je graag naartoe zou willen komen