Open Vld Torhout pleit voor een oplossing inzake de sluiting van de loketten van het Torhoutse station


Pieter Debou waarnemend Voorzitter Open Vld Torhout : we begrijpen de heisa rond het sluiten van de loketten maar manen toch aan tot kalmte. Het ondertekenen van een motie en die aan de NMBS bezorgen, zal niets aan de situatie veranderen.
Open Vld wil cijfers op tafel over het aantal verkochte losse tickets. Torhout staat gekend als onderwijsstad, wat maakt dat het merendeel van de 1750 dagelijkse reizigers over een abonnement beschikt.
Open Vld stelt voor om samen met de NMBS te bekijken welke oplossingen er zijn. Zo kan een (kranten)winkel fungeren als verkooppunt. Als voorbeeld halen we de Lijn aan. Nu kan men reeds in diverse Torhoutse winkels terecht voor een 10-rittenkaart van de Lijn. Tickets aanbieden via een lokale handelaar zien we dan ook als ondersteuning van de middenstand, de klant kan ondertussen een krant, tijdschrift, een koffie of dergelijke aankopen.
Wel vraagt Open Vld de garantie van een verwarmde wachtruimte op beide perrons, alsook een ticketautomaat op beide perrons, in functie van de minder mobiele reiziger.