Ook personeel woonzorgcentrum Sint-Augustinus ontvangt vaccin.

Nadat de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus op 8 januari hun eerste coronavaccin mochten ontvangen, worden komende vrijdag 22 januari, ook de personeelsleden voor de eerste keer gevaccineerd.

Het vaccinatietraject in het woonzorgcentrum is volop aan de gang. Na de eerdere vaccinatie van de bewoners op 8 januari, ontvangen ook de medewerkers komende vrijdag hun eerste prik. De week erna, op vrijdag 29 januari mogen de bewoners dan weer hun tweede prik ontvangen.

Het woonzorgcentrum wil het risico op nieuwe tussentijdse besmettingen tot een minimum beperken. Zeker nu de Britse, en besmettelijkere variant steeds vaker opduikt, werd in overleg met de Coördinerend Raadgevend Arts (CRA) en het corona-coördinatieteam van het lokaal bestuur, beslist om de bezoekregeling preventief te verstrengen.

Wnd. directeur Willem Vermaut: “Als alles goed gaat, kunnen onze bewoners vanaf 7 februari genieten van de volle bescherming van het vaccin. Nu ook de vaccinatie van de medewerkers kan opgestart worden, kijken we uit naar betere tijden. We willen er dan ook alles aan doen om het risico op een tussentijdse besmetting tot een minimum te beperken”.

Schepen van ouderenzorg, Joost Cuvelier: “De tijdelijk verstrengde bezoekregeling wordt binnen 2 weken geëvalueerd. Op dat moment zullen we samen met de CRA en het corona-coördinatieteam de situatie in de regio bekijken en bepalen of we dit moeten aangehouden. We focussen nu volop op het correct en snel toedienen van de vaccins en zijn blij dat ook de medewerkers vrijdag aan de beurt komen.”