Ook dit jaar geen carnavalstoet in Torhout. Wel kindercarnaval en kermis

Samen met de carnavalsverenigingen hadden we enorm veel goesting om er dit jaar een spetterend carnaval van te maken. Helaas zullen er ook in 2022 geen praalwagens door onze stad trekken. Het kindercarnaval en de geplande kermis gaan wel door.

We keken er enorm naar uit en ook het enthousiasme bij onze carnavalsverenigingen was groot, maar helaas is het niet haalbaar om de carnavalstoet op een veilige manier te organiseren. Daarnaast is het aantal ingeschreven praalwagens ook een stuk beperkter, begrijpelijk aangezien het lang niet duidelijk was in welke omstandigheden we zouden moeten organiseren. Ondertussen zijn we tot de conclusie gekomen dat de maatregelen die bij zo’n grootschalig evenement genomen moeten worden, de organisatie onmogelijk maken. Het parcours zou bv. volledig omheind moeten worden, een Covid Safe Ticket én mondmasker zouden verplicht zijn.

“Het is met pijn in het hart dat ik moet meedelen dat carnaval ook dit jaar niet zal doorgaan in Torhout. Het is een feest waar jong en oud naar uitkijken, maar de maatregelen die wij bij zo’n groot evenement moeten nemen zijn niet werkbaar. De carnavalstoet kan dan wel niet doorgaan, maar de kermis die zal er het tweede weekend van maart wel staan,” aldus burgemeester Kristof Audenaert.

Kindercarnaval en kermis gaan wel door

Voor de kleinsten is er dus goed nieuws. De geplande kermis zal er het tweede weekend van maart wel staan. Een ook het kindercarnaval gaat door. Op woensdag 2 maart kunnen de kleinsten terecht in Club De B voor een namiddag vol animatie en plezier. De show start om 14 uur.
Opgelet, om alle in veilige omstandigheden te laten verlopen is inschrijven verplicht. Dit kan door een mailtje te sturen naar vrijetijdshuis@torhout.be. De plaatsen zijn beperkt.