Officiële opening Expat Center Zeeland

‘Feel welcome and at home in Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland’, dat is de doelstelling van het Expat Center Zeeland. In september vorig jaar is het Expat Center Zeeland gestart. Op donderdag 26 maart 2020 vindt, tijdens de Dag van de Expat/International, de officiële opening plaats in het Scheldetheater in Terneuzen. Het event is voor internationale medewerkers die via de bedrijven zijn uitgenodigd.

Het programma, dat begint om 15.00 uur en omstreeks 19.00 eindigt, bestaat uit een internationaal plein en een officieel gedeelte. De internationals beginnen de middag met een looproute langs verschillende organisaties op het internationale plein waaraan een quiz is gekoppeld. Het Expat Center Zeeland streeft naar het creëren van een gemakkelijke toegang voor expats en internationals. De aanwezige organisaties dragen hier allemaal een steentje aan bij.

Omstreeks 16.30 uur begint het officiële gedeelte met onder andere spreker Greg Shapiro, een Amerikaans-Nederlandse acteur en worden er interviews gehouden met Jo-Annes de Bat (gedeputeerde Provincie Zeeland), de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters Jan-Frans Mulder, Jan Lonink en Marga Vermue en Jeroen Nijland (Commissioner Netherlands Foreign Investment Agency). De officiële opening wordt verricht door Eric de Ruijsscher, voorzitter van de Economic Board Zeeland.

Naast de opening van het Expat Center Zeeland is de Dag van de Expat/International het begin van de Expat Community Zeeland. We vinden het belangrijk dat expats zowel het Expat Center Zeeland als elkaar kunnen vinden en ervaringen kunnen uitwisselen.

Het Expat Center Zeeland is opgestart door Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen en wordt onder andere ondersteund door de Economic Board. Het Expat Center Zeeland bundelt alle vragen en dienstverleningen voor nieuwe Zeeuwse internationale werknemers en werkgevers. Zo willen we mensen van buiten Nederland die een baan overwegen in Zeeland, optimaal van dienst zijn. Ze kunnen terecht voor ondersteuning en begeleiding bij aankomst, vestiging en verblijf in Zeeuws-Vlaanderen. Ook hun gezinnen en werkgevers kunnen een beroep doen op het Expat Center Zeeland.

Het Expat Center Zeeland is gelanceerd in Zeeuws-Vlaanderen met als doel door te ontwikkelen naar een Center voor heel Zeeland.