ODISEE-STUDENT (20) UIT LICHTERVELDE ONDERZOEKT KLIMAATOPWARMING IN BOLIVIA

 

Op 1 september stapten 12 bachelorstudenten Chemie en ICT van hogeschool Odisee (Technologiecampus Gent) op het vliegtuig naar Bolivia. Daar verblijven ze twee weken om de lokale klimaatproblematiek in kaart te brengen. Een van hen is Flor Fonteyne (20), student Chemie aan Odisee.

“We trekken samen met twaalf studenten van de Technische Universiteit van Oruro de omgeving van de stad in, op zoek naar meetgegevens en getuigenissen rond de gevolgen van het klimaatprobleem”, vertelt Flor. “Dat is een eerste, noodzakelijke stap die het probleem voor ons duidelijk moet maken.” Met de resultaten van dat veldonderzoek gaan de studenten Chemie en ICT samen een platform ontwikkelen om een en ander te visualiseren.

Bolivia is een van de landen die het zwaarst getroffen worden daar de opwarming van de aarde. “Een goed voorbeeld is het Popoo-meer”, zegt Flor. “Dat was ooit zo groot als Oost-Vlaanderen, maar is nu volledig uitgedroogd. Heel wat vissers moeten daardoor andere oorden opzoeken. Ook de mijnbouw is in het land erg vervuilend voor de lokale bevolking.”

Het project kadert in het South Intensive Project en is een samenwerking tussen hogeschool Odisee, de Technische Universiteit van Oruro en wordt ondersteund door VLIR-UOS, Broederlijk Delen en Catapa.

Meer info en foto’s

Via de blog https://sipbolivia.wordpress.com/ en de Facebook-pagina https://www.facebook.com/sipbolivia2018/ kunt u meer info en foto’s vinden over het project.

Over Odisee

Hogeschool Odisee biedt 25 bacheloropleidingen in 6 studiegebieden (Lerarenopleiding, Sociaal-Agogisch Werk, Biotechniek, Gezondheidszorg, Bedrijfskunde en Technologie) en diverse vervolgopleidingen. Odisee, dat zo’n 10.000 studenten telt, is het resultaat van de fusie tussen Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en KAHO Sint-Lieven. Beide scholen hebben jarenlang hun stempel gedrukt op het Vlaams hoger onderwijs en met Odisee bouwen ze samen verder op hun rijke ervaring. De hogeschool biedt onderwijs aan via een integraal talentbeleid waarbij diversiteit en een nauwe band met het bedrijfsleven speerpunten zijn. Daarvoor zorgen de circa 1.000 personeelsleden van de school. Voor meer info, surf naar www.odisee.be.