Nu de hemel opklaart, is Cultuurcentrum de Brouckere Torhout klaar om te knallen!

“En knallen zal je kunnen met kleppers zoals Het Prethuis, Arno of Wouter Deprez. In het nieuwe programma is veel aandacht en ruimte voor creatievelingen met Torhoutse roots zoals Pieter Nolf, Raphaël Tanghe en Saara Menll. Met ‘Project Z’ brengt Krankland (Thomas Werbrouck en Eline Adam) en surplus een unieke ode aan het anders-zijn”, aldus Lieselotte Denolf, schepen van cultuur.

“Helaas konden heel wat voorstellingen niet doorgaan. Die hebben we verplaatst naar het nieuwe seizoen. Sommige voorstellingen zullen dus bekend in de oren klinken, andere voorstellingen zullen nieuw zijn maar zeker het ontdekken waard”, vult directeur van Cultuurcentrum de Brouckere, Aukelyn Allary, aan.

Het nieuwe programma biedt zoals steeds een mooie mix van genres met gekende en minder gekende artiesten en gezelschappen, voor jong én oud.

We geven alvast een paar primeurs uit het aanbod 2021-2022:

Circus

Cie Pol & Freddy brengen ‘De Cuyper versus De Cuyper’ in het halfvol (of halfleeg) zwembad van Torhout. Zet je schrap voor een grootse risicomatch tussen twee jonglerende broers.

Dans

Met ‘The Upside Down Man’ van Mohamed Toukabri en ‘Through the Grapevine’ van Alexander Vantournhout, staan in het voorjaar twee interessante en mooie dansproducties op het podium van de Brouckere.

Familie

Sprookjes enzo / Pietro Chiarenza brengt in tuin de Brouckere een prachtige voorstelling (4+) met vuur, objecttheater en fysiek theater. Voor de musicalliefhebbers is er dan weer Theater Terra in januari met de musical Sneeuwwitje (4+).

En uiteraard doen we opnieuw mee aan het Vlaams initiatief Kunstendag voor Kinderen. Een dagje boordevol voorstellingen, workshops en doe-activiteiten in het Cultuurcentrum, samen met de lokale partners Gezinsbond, de Bib, Kunstacademie, Huis van het Kind en Sociaal Huis Torhout.

Humor

Wouter Deprez, Släpstick, Barbara Sarafian, Die Verdammte Spielerei,… brengen met volle goesting hun nieuwe shows en kijken er naar uit om opnieuw duchtig op de lachspieren te werken van het Torhoutse publiek.

Muziek

Er staan een aantal niet te missen concerten gepland van o.a. Arno, Nordmann, Wim Mertens, Raymond van het Groenewoud en Krankland (Thomas Werbrouck en Eline Adam, muzikaal talent met Torhoutse roots). Ook hier een mix van vaste waarden en nieuw te ontdekken muzikanten.

Uitkijken is het ook naar de ‘Belpop City Special’ over de rockgeschiedenis van Torhout.

Theater

De Brouckere trekt verder de kaart van jonge makers en programmeert op 9 maart Eigen Kweek met ‘Nachtdieren’ (8+). Laat je verrassen door jong talent van West-Vlaamse bodem.

Met ‘Sartre & De Beauvoir’ geven we dan weer een podium aan de – ondertussen – vaste waarden in het cultuurlandschap: Frank Focketyn en Sien Eggers. Zij brengen een eerbetoon aan het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie, op tekst en in regie van Stefaan Van Brabandt.

Tentoonstellingen

Cultuurcentrum de Brouckere stelt een kwaliteitsvol en divers tentoonstellingsaanbod samen met ook aandacht voor talent met een link naar Torhout. Pieter Nolf, afkomstig uit Torhout en begeesterd docent in het Jong Atelier van Vorming TIC Rembert, brengt tekeningen, illustratie en grafiek. Raphaël Tanghe, Torhouts kunstenaar en voormalig docent bij VIVES campus Torhout, is 80 en viert dat met 80 tentoongestelde tekeningen uit zakboekjes van mensen uit Torhout en overal ter wereld. En Saara Menll, uit de Aartrijkestraat, exposeert haar ‘fijne lijnkunst’. Ook Gentse Lichterveldenaar Simon Bruneel staat op het programma, met cartooneske tekeningen én architecturale fantasiesteden, op groot formaat. Dit naast tal van andere te ontdekken exposities, vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum.

Het volledige programma is vanaf 25 juni te vinden op www.ccdebrouckere.be.
De nieuwe brochure wordt begin juli verstuurd.

De online ticketverkoop start op zaterdag 21 augustus om 9 uur stipt.