Nieuwe groepsaankoop groene stroom en gas gaat van start

Particulieren en ondernemingen (met een jaarlijks verbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) kunnen zich opnieuw vrijblijvend en gratis inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en/of gas van de Provincie West-Vlaanderen.

Inschrijven kan tot en met dinsdag 5 februari 2019 via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop, via de gratis infolijn (0800 18 711) of via een infoloket.

Met deze achtste groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een goede prijs worden bedongen.
Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

Het verdere verloop
De veiling voor energieleveranciers is voorzien op woensdag 6 februari 2019. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat voor een contract van één jaar. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Infoloketten en infolijn
Burgers met vragen, onder andere over de locaties en de openingsuren van de infoloketten, of met specifieke vragen in verband met hun energiefactuur, kunnen terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of kunnen mailen naar samengaanwegroener@ichoosr.com.

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 56.000 gezinnen zich vrijblijvend in. 38.000 van hen (zo’n 68 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 200 euro.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen stapten in totaal al zo’n 215.000 gezinnen en bedrijven over.

Meer info voor het ruime publiek:
samengaanwegroener@ichoosr.com of 0800 18 711

[ www.west-vlaanderen.be/samengaanwegroener ]