Nieuwe directeur Zorg voor Woonzorgcentrum Sint-Augustinus Torhout

Na een grondige selectieprocedure vond Woonzorgcentrum Sint-Augustinus een nieuwe directeur Zorg. Een opvolger voor Lieven Creteur, die in augustus 2019 met pensioen ging.

Françoise De Vreeze kwam als sterkste uit de selectieprocedure en werd aangesteld als directeur Zorg van het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus.

Françoise is 47 jaar en woonachtig in Knokke-Heist. Ze heeft een masterdiploma verpleegkunde en is momenteel tewerkgesteld als hoofdverpleegkundige op de afdeling cardiologie/hartchirurgie in het AZ Sint-Jan Brugge. De exacte datum van indiensttreding ligt nog niet vast, maar wellicht zal dit halverwege april zijn.

Joost Cuvelier, schepen van ouderenzorg : we willen uitdrukkelijk wnd. directeur Willem Vermaut en zijn volledige team bedanken voor hun inzet gedurende deze lange overgangsperiode. Het uitbreken van de coronacrisis heeft deze periode bovendien uitzonderlijk zwaar gemaakt. Maar we kijken hoopvol naar de toekomst. Met de start van de vaccinaties hopen we binnenkort op een meer beschermde omgeving voor iedereen die nauw betrokken is bij de werking van het woonzorgcentrum.

“We zijn zeer tevreden dat we een nieuwe directeur Zorg hebben. De voorbije periode was bijzonder zwaar voor het woonzorgcentrum zowel voor de bewoners als de medewerkers. Met de vaccinaties hebben we nieuwe perspectieven ook al moeten we voorzichtig blijven. Met de nieuwe directeur kunnen we terug bouwen aan de toekomst. Naast de dagelijkse zorg en dienstverlening in het woonzorgcentrum, staan we op vlak van ouderenzorg ook voor grote uitdagingen. De nieuwe directeur zal hier een belangrijke rol te spelen hebben. We kijken er naar uit om met haar samen te werken.”