Muziekfestival ’t PLECTRUM gaat plasticvrij

Voor zijn 16de editie voert muziekfestival ‘t Plectrum in Ichtegem verschillende vernieuwingen door. De terrein-indeling wordt 180° gedraaid en alle plastic wordt uit het park geweerd. Daarnaast blijft de combinatie van de beste Europese tribute bands met jong lokaal talent behouden.

Het Plectrumfestival vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus in het park achter Huis Dekeyser in Ichtegem. De organisatoren van Compagnie Grich zetten volop in op vernieuwing. Zo wordt de opstelling van de podia 180° omgekeerd, wat zal zorgen voor een nog betere benutting van de beschikbare ruimte en een nog optimalere festivalbeleving.

Daarnaast zet de organisatie in op het milieu door gebruik te maken van composteerbare PLA-bekers die na het festival op natuurlijke wijze worden afgebroken tot aarde. Ze zien eruit als plastic, maar zijn gemaakt van zetmeel gewonnen uit bladresten van suikerriet en/of maïs. Alle andere benodigdheden zoals frietbakjes en -stokjes, roerstokjes, koffiebekers … zullen bestaan uit hout of karton om zo weinig mogelijk het milieu te belasten.

Op muzikaal vlak start het Plectrumfestival op vrijdag met een avond voor de liefhebbers van het zwaardere gitaarwerk. Vanaf 20 uur zijn er optredens van Maudlin, Solitude Within en Toxic Shock. Op zaterdagnamiddag palmen de kinderen tussen 14 en 17 uur het festivalterrein in voor het enige echte Plectrum kids festival, met allerlei workshops, spelletjes en een uurtje kinderdisco door Dans 17.

Zaterdagavond sieren 7 bands de affiche. Er zijn tributes van Johnny Cash (door Cash and The Million Dollar Quartet), Muse (door Musest uit Nederland) en Foo Fighters (door Fight Footers uit Duitsland). De lokale bands die aantreden zijn Stone Age Cadillac, Escape Elliott, Askebee en Fire Down Below. De toegang is het hele weekend gratis.

Muziekfestival ‘t Plectrum, vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus, Koekelarestraat 2, 8480 Ichtegem, gratis toegang. Meer info op www.plectrumfestival.be en www.facebook.com/PLECTRUM.festival.