Mini-allrounders welkom bij Omnisportclub SportieGO! Torhout


SportieGO! Torhout is al aan zijn zesde werkjaar toe en blijft zich profileren als omnisportclub met een uniek concept.
Kinderen van het eerste tot en met derde leerjaar kunnen een volledig sportjaar proeven van verschillende sporten. Om de drie lessen komt een andere sport aan bod. Ideaal dus voor de kinderen om erachter te komen waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden. Bovendien krijgen ze de kans om sporten uit te proberen waaraan ze misschien anders nooit zouden denken.
SportieGO! is een initiatief van Sportievak, een door Sport Vlaanderen erkende sportfederatie. Voor de werking doet SportieGO! een beroep op lokale sportclubs die dus elk hun eigen sporttak komen introduceren bij de jonge sportertjes. Naast de clublesgevers is er ook een vaste gediplomeerde
omnisportlesgever die de kinderen dus doorheen het volledige traject begeleidt.
Voor de betrokken clubs is dit een win-winsituatie: zij kunnen hun jeugdwerking uitbreiden of opstarten,
krijgen meer naambekendheid en vaak ook instroom van nieuwe leden.
In Torhout werken intussen vijf sportclubs mee, nl. Aikido Torhout en voetbalclub Torhout 1992 KM, basketbalclub Torhout Lions, Krachtbal Ichtegem en Obstacle Course Racing OCR Houtland.
Tijdens de omnisportlessen geeft de lesgever dan weer andere sporten, zodat een zo breed mogelijke waaier van sporten aan bod komt.
Vele ouders vinden dit concept ideaal, dat blijkt ook uit de evaluaties. Hun kinderen kunnen dicht bij huis sporten en hebben niet af te rekenen met keuzestress. Samen met leeftijdsgenootjes krijgen ze de kans
om hun favoriete sport te ontdekken, de sport waarin ze verder willen groeien.
In Torhout zijn de SportieGO!-lessen gepland op woensdagnamiddag van 16u45 tot 17u45, in Sporthal Benny Vansteelandt, Industrielaan 2 in 8820 Torhout. Eerste les op woensdag 22 september.
Inschrijven kan via de website van Sportievak: www.sportievak.be/sportclubs/sportiego. Kies links jouw
locatie naar keuze en schrijf in. Wees er snel bij want de SportieGO!-plaatsjes zijn gegeerd.