Milieuraad Lichtervelde reikt ‘Groene Pluim 2018’ uit

 

Naar jaarlijkse traditie reikt de Milieuraad Lichtervelde op haar nieuwjaarsbijeenkomst de ‘Groene Pluim’ uit. Deze trofee kent ze toe aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt naar de natuur toe.

De ‘Groene Pluim 2018’ wordt toegekend aan OptimaT. Zij legden een groenpark aan dat gebruikt kan worden door eigen werknemers en buurtbewoners. In de OptimaTTuin zijn 36 volkstuintjes van 25 vierkante meter en 17 verhoogde tuinbakken van een vierkante meter aangelegd. In een volkstuin kan je als individu of als groep tuinieren.

Het is een plaats voor ontmoeting, gezellig samenzijn en om tot rust te komen. Naast de volkstuintjes kan je ook petanque of kubb spelen, het apenparcours beklimmen of in alle rust genieten van het groen. De tuin zal ook een educatieve functie krijgen: Op geregelde tijdstippen zullen er workshops of infomomenten plaatsvinden.

De OptimaTTuin wordt ecologisch beheerd. Zo loopt er een project waarbij ze aan alternatieve onkruidbeheersing doen.

De Milieuraad Lichtervelde wenst deze vrijwilligers dan ook te bedanken en even in de schijnwerpers te plaatsen door het toekennen van de ‘Groene Pluim’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *