Medewerkers van het vaccinatiecentrum Roeselare in de bloemetjes op Dag van de Verpleegkunde


Vaccinatiecentrum op kruissnelheid: kaap van 40 000 prikken in zicht
De zes gemeenten van het vaccinatiecentrum Roeselare grepen de Dag van de Verpleegkunde op woensdag 12 mei aan om alle helpende handen van het vaccinatiecentrum te bedanken. Het medische en ondersteunende personeel, waaronder vele vrijwilligers, staan elke vaccinatiedag paraat om op een veilige en positieve manier iedere burger een verlossend prikje te geven. Om deze inzet te bedanken deelden de gemeentebesturen van Ardooie, Staden, Hooglede, Moorslede, Roeselare en Lichtervelde coronaproof ijsjes gesponsord door de Zoete Zonde uit aan alle medewerkers.
Sinds de start van het vaccinatiecentrum in Roeselare werden in totaal 33 963 prikken uitgedeeld aan de inwoners van Roeselare, Staden, Izegem, Hooglede, Lichtervelde en Moorslede. Voor Lichtervelde betekent dat dat 43,88 procent van de volwassen bevolking een eerste vaccin kreeg.
Alle 65-plussers gevaccineerd, nu risicopatiënten aan de beurt
De vaccinatiebereidheid in onze regio ligt erg hoog: bijna alle 65-plussers kregen hun eerste prik. Nu worden de risicopatiënten (van alle leeftijden) gevaccineerd. Demutualiteiten en huisartsen plaatsen automatisch mensen met een onderliggende aandoening op deze lijst. Je kan op www.myhealthviewer.be zelf bekijken of je op de lijst staat van deze personen.
De komende weken verhoogt het tempo door het grote aantal geleverde vaccins: gemiddeld zijn er 6 vaccinatielijnen open en wordt er 8 uur per dag geprikt. Op sommige dagen stijgt dat tot 12 uur per dag. In de week van 17 mei is het centrum ook 7 dagen op 7 geopend.
Vanaf eind mei zijn alle mensen van 64 tot 18 jaar aan de beurt. Wil je weten wanneer je zelf ongeveer aan de beurt bent? Op www.laatjevaccineren.be bereken je wanneer jouw
vaccinatiemoment ingeschat is (op basis van de geleverde vaccins).
Alle helpende handen in de bloemetjes op 12 mei
Het vaccinatiecentrum steekt enkele tanden bij dankzij de geleverde vaccins om iedereen een stap dichter naar de vrijheid te brengen. Dat kan alleen maar door het harde werk van de professionele ploeg van het vaccinatiecentrum en de vele vrijwilligers.

Meer dan 1000
vrijwilligers meldden zich de afgelopen maanden aan om bij te springen in het vaccinatiecentrum. Momenteel werken 140 (medische en niet-medische) daarvan in de Expo.
Om deze tomeloze inzet te bedanken verrasten de gemeentebesturen van Ardooie, Staden, Hooglede, Moorslede, Roeselare en Lichtervelde het personeel met ijsjes gesponsord door de Zoete Zonde. Dat deelden ze niet toevallig uit op woensdag 12 mei, de internationale Dag van de Verpleegkunde: een dag waarop we de zorg bedanken voor het professionele, uitmuntende werk van de voorbije maanden.