MAAK KENNIS MET DE GEHEIMEN VAN HET GROEN. ERFGOED IN DE REGIO ICHTEGEM

Op vrijdag 16 oktober 2020 organiseert het lokaal bestuur Ichtegem in samenwerking met de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Polderrand en Ginter (Intergemeentelijke cultuurpartners) een boeiende erfgoedavond rond groen erfgoed. Tijdens dit coronaproof netwerkmoment kan iedere geïnteresseerde met het groene erfgoed van Ichtegem en omstreken kennismaken.
De WVI (West-Vlaamse Intercommunale) maakte in 2019 een inventaris van het groene erfgoed in de regio en komt die op 16 oktober 2020 voorstellen. Sinds de jaren ’60 is het landschap rondom ons namelijk ingrijpend veranderd. Toch zijn er hier en daar nog traditionele landschapskernmerken afleesbaar en fraaie landschappen te bewonderen. In 2019 werd aan de WVI opdracht gegeven om de resterende groene landschapselementen door middel van veldwerk in kaart te brengen. Het
resultaat van deze inventarisatie zal door Eric Cosyns – expert natuur, bos, landschap en groen bij de WVI – worden voorgesteld.
“Naar aanleiding hiervan verschijnt er ook een nieuw deel in de reeks rond ‘Ichtegems erfgoed’”, vertelt bevoegd schepen Celesta Muylle. “De brochure zoomt in op de inventaris, met de nadruk op
Ichtegem, en op de landschapsvorming van onze gemeente en regio. Verder zijn er hoofdstukjes over de dahlia’s van Camiel Lombaert, de Waterhoekstraat, kapelletjes en trage wegen. Kom zeker eens luisteren, want je zal heel wat onbekend groen erfgoed in onze drie deelgemeenten leren kennen! We voorzien voor elke deelnemer ook een goodiebag met enkele verrassingen in”, aldus de schepen.


Praktisch:
De erfgoedavond vindt plaats op vrijdag 16 oktober 2020 in sport- en cultuurcentrum De Klokkenput in Eernegem.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via info@polderrand.be of 059 56 84 0