Lokaal Bestuur Torhout koopt terreinen en gebouwen voormalige meubelfabriek Thor

Het Lokaal Bestuur Torhout en de eigenaar van de voormalige meubelfabriek Thor, kwamen tot een overeenkomst voor de aankoop van de terreinen en de gebouwen gelegen langs de Industrielaan te Torhout.

De eigenaar van de site was al een tijd op zoek naar een mogelijke bestemming, maar kwam uiteindelijk tot een overeenkomst met het Lokaal Bestuur Torhout. Voor het stadsbestuur was het een opportuniteit die het niet kon laten liggen. Zowel de strategische ligging, de oppervlakte (27.682 m2), als de ontsluiting bieden ruime mogelijkheden naar ontwikkeling toe. In ieder geval wil het lokaal bestuur er ruimte voorzien voor de toekomstige bouw van een nieuw zwembad. Ook andere functies kunnen er een plaats krijgen. Deze denkoefening wordt gemaakt bij de opmaak van een masterplan, dat duidelijkheid zal brengen over de mogelijke ontwikkeling.

De voormalige meubelfabriek Thor stopte haar activiteiten in 2014. Sindsdien worden de gebouwen verhuurd voor opslag en activiteiten van kleinere ondernemers. Het stadsbestuur is van plan om op relatief korte termijn de oudere gebouwen te slopen. De meer recente gebouwen zullen gebruikt worden door enkele stedelijke diensten. Met de aankoop is een bedrag van 4,1 miljoen euro gemoeid.

Schepen van stadspatrimonium Hans Blomme is verheugd met de aankoop: “We zijn zeer tevreden dat we met de eigenaar tot een akkoord zijn gekomen. De strategische ligging en de vrij grote oppervlakte van deze historische plek in Torhout bieden tal van mogelijkheden naar verdere ontwikkeling toe. We zullen hier echter eerst goed over nadenken en dit vertalen in een masterplan. Maar het is alvast een uitstekende plek voor een nieuw zwembad, vlakbij de andere sportaccommodatie van de stad.”