Lokaal Bestuur Torhout dankt de vrijwilligers

Bij het Lokaal Bestuur Torhout zijn meer dan 400 vrijwilligers aan de slag die niet meer wegengageren zich dagelijks, wekelijks, maandelijks of één keer per jaar, maar elke helpende hand is onbetaalbaar. Daarom vinden we het belangrijk om alle vrijwilligers te bedanken voor hun fantastische inzet. Bedankt!”, aldus Lieselotte Denolf, schepen van vrijwilligerswerking.
Tijdens de week van de vrijwilligers zet het Lokaal Bestuur Torhout al zijn vrijwilligers in de bloemetjes en nodigt hen daarom uit voor een vrijwilligersontbijt en een gratis filmvoorstelling.

Alle vrijwilligers van het Lokaal Bestuur Torhout kregen een uitnodiging om op woensdag 4 maart te genieten van een gratis film in CC De Brouckere, en worden op zondag 8 maart verwend met een ontbijt in zaal Groenhove Diocesaan Dienstenhuis.

Vrijwilligerswerk is niet enkel onmisbaar voor de diensten zelf, maar zorgt bij veel vrijwilligers voor voldoening, sociaal contact, meer zelfvertrouwen … Daarom zet het Lokaal Bestuur meer en meer in op vrijwilligerswerk: sinds een 2-tal jaar is er een vrijwilligersloket, ‘Torhout Vrijwilligt’, waar iedereen zich kan aanmelden om op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk op maat. Zo vonden we in 2019 voor een 60-tal mensen gepast vrijwilligerswerk.

Sinds juni ’19 werd dit loket uitgebreid te denken zijn uit de dagdagelijkse werking van het Lokaal Bestuur. “Deze vrijwilligers met een buddywerking: een buddy met goeste ondersteunt mensen in een kwetsbare situatie, helpt iemand de weg te vinden in onze stad, helpt iemand uit zijn isolement door eens samen een kopje koffie te gaan drinken, helpt een anderstalige nieuwkomer Nederlands oefenen… Deze ondersteuning kan zowel kort of op lange termijn zijn. In enkele maanden tijd konden we zo een 20-tal gezinnen een duwtje in de rug geven door een buddy in te schakelen.

Ook ‘goeste’ om te vrijwilligen of om als buddy aan de slag te gaan? Neem een kijkje op www.torhoutvrijwilligt.be, www.facebook.com/torhoutvrijwilligt of neem contact op met het vrijwilligersloket (Aartrijkestraat 11A, dinsdag van 9 -12 uur of donderdag van 13.30 – 16 uur, vrijwilligers@torhout.be of 050 22 12 33).