‘Lichtjes andere’ eindejaarperiode in Torhout krijgt kerstverlichtingswedstrijd als alternatief

Geen vuurkorfconcertjes op de Winterbraderie, geen glühwein op de Kerstmarkt, geen sprotjes op het Stadstraktaat… de Torhoutenaar zal zich niet kunnen verwarmen aan de gebruikelijke stadsevenementen dit najaar. Dat kon de Koninklijke Stedelijke Feestcommissie niet zomaar laten gebeuren. Het nam zijn verantwoordelijkheid en organiseert na een afwezigheid van 6 jaar opnieuw de kerstverlichtingswedstrijd ‘Lichtjes Anders’.

Nog tot 10 december 2020 kunnen de inwoners van Torhout zich inschrijven als officiële deelnemer op www.visittorhout.be/lichtjesanders. Tegen diezelfde datum moet ook hun kerstverlichting ophangen. Vanaf dan kunnen de juryleden van de Feestcommissie langskomen. De installatie moet blijven hangen tot de jaarwisseling en de winnaars worden bekendgemaakt op de datum van het Stadstraktaat, zondag 3 januari 2021.

Deelnemen kan in één van deze twee categorieën: gevels (voor wie geen voortuin heeft en enkel zijn gevel kan verlichten) en gevels met voortuin. De adressen van de deelnemers worden gepost op de website zodat iedereen kan fietsen langs de mooiste verlichte huizen van Torhout.

Haal dus nog snel wat extra lichtjes van zolder of knutsel een originele opstelling in elkaar. Je hebt niets te verliezen. Integendeel, elke deelnemer zal een leuk eindejaarsgeschenk ontvangen. Wie weet eindig je zelfs in de top 3 en maak je kans op prijzen ter waarde van € 150 (eerste plaats), € 100 (tweede plaats) of € 50 (derde plaats).