Lichterveldse toneelkring ‘Willen is Kunnen ‘ nodigt U uit !

Ook dit jaar is toneelkring ‘ Willen is Kunnen ‘ opnieuw druk bezig met de nieuwe productie. Dit jaar werd gekozen gekozen voor het stuk “De Laatste Koers”, een tragikomedie in vier bedrijven door Gert de Meulenaere in een regie van Johan De Craemer.
Over de inhoud kan men kort zijn. “De Laatste koers”. Is de renner er blij mee? Is het de laatste van het seizoen? Is het einde van de ploeg? Is het zijn beslissing? Is het noodgedwongen? Is het een kwetsuur? Wordt hij misschien geschorst? Is hij …? Daar kom je pas achter wanneer je onze 11 acteurs aan het werk hebt gezien. Spelen voor U: Marcel Verslype (Rudy Declercq), zijn vrouw Rita (Christine Vannieuwenhuyse), hun zoon Davy (Sam Maertens), en hun dochter Katrien (lieselotte Bataillie). Verder zijn er nog Simone de caféuitbaatster (Bernette Goemaere) met haar dochter Bianca (Elke Vermeersch), Gilbert hulp in het café (Hedwig Maertens), dierenarts Bart Deprez (Matthijs Missinne), dokter Olivier Van Kerckhove (Boudewijn Van Colen) en Yvette van de superette (Van de Sande Petra). Ook ploegleider Jacky Verbiest (Bart Alliet) speelt, samen met enkele figuranten, een rol.
Voor deze productie kan men opnieuw rekenen op de teksthulp Vera Vallaeys, de mannen van klank en licht Tom Deblaere en Koen Vandendriessche en de toneelmeester Wouter Decaluwe.
“De laatste Koers” wordt geregisseerd door Johan De Craemer. Hij afkomstig uit Aarsele en woont in Tielt.
Hij startte begin jaren ’80 zijn toneelengagement bij ’t Aerseels Volkstoneel. Tot 2008 stond hij op de planken en vanaf dan werd hij huisregisseur. Sindsdien regisseerde hij enkele keren het “Tielts Volkstoneel” de “Totetrekkers” Wingene en “De Loridans Kring” Pittem. Tussendoor acteerde hij nog bij “Planchée” te Kanegem en speelde mee in de film ‘Het Moordgezelschap’ bij “Jong Bloed Sarto-TV” en speelde sprekende rollen in het operettegezelschap “A Tempo” Tielt. Hij is ook lid van de Raad van Bestuur van Cultuurcentrum Gildhof Tielt.
Speeldata in Zaal De Zwaan:
op Zaterdag 23/11, 30/11, 7/12, 14/12, 21/12 om 20.00uur
op Zondag 24/11, 08/12, om 15.00uur
op Zondag 01/12 om 18.00uur
op Donderdag 19/12 om 20.00uur
op Vrijdag 13/12 om 20.00uur