Lichtervelde : Oxfam-Wereldwinkels ruilt 22.500 repen chocolade.


Op zaterdag 12 oktober, Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober), kan je in de deelnemende Vlaamse Wereldwinkels een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g.
Oxfam-Wereldwinkel Lichtervelde gooit de deuren open op zaterdag van 09 u. tot 17 u. (middagpauze tussen 12u en 14u)
Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.
Voor Oxfam-Wereldwinkel Lichtervelde is de Wereldwinkeldag een goede gelegenheid om een breed publiek kennis te laten maken met het mooi en ruim aanbod van Fair Trade producten. Naast voedingsproducten is er ook een mooie collectie van artisanale producten. Het ‘artisanaat’team heeft met de nodige zorg de stukken geselecteerd.
Iedere bezoeker krijgt een warme ontvangst bij een geurend kopje koffie of thee of een sapje.
Chocolade is een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018). Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betalen wij nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin. Bovendien steun je een vrijwilligersbeweging die via acties, campagnes en beleidswerk strijdt voor een volledig duurzame cacaosector.