Lichtervelde : ereburgerschap Gilbert Desmet

Het jaar van Gilbert Desmet
Gilbert wordt 90 op 3 februari en dit is dan ook het uitgelezen tijdstip om hem de titel van het ereburgerschap te overhandigen op het gemeentehuis, dit in beperkte kring.
Verjaardagswensen
Zoals aangekondigd in het infoblad kan iedere Lichterveldenaar en iedere Lichterveldsevereniging verjaardagswensen bezorgen via de gele postbus die opgesteld staat aan devoordeur van het gemeentehuis tot 3 februari. Boven de gele bus hangt een meesterlijke cartoon aan de hand van Filip Cardoen.
Vieringen
Met positief advies vanuit cultuur- en sportraad wordt Gilbert Desmet voorgedragen als ereburger van Lichtervelde. Het ereburgerschap wordt bekrachtigd op de gemeenteraad van 25 januari. De stuurgroep had heel wat voorbereid maar door de coronamaatregelen dienden we voortdurend bij te sturen. Wat wel vast staat is dat 2021 het jaar van Gilbert Desmet wordt en het startschot wordt gegeven op zijn verjaardag. In het feestjaar voorzien we een sportieve én culturele activiteit en we houden enkele verrassingen in petto! Meer info volgt ten gepaste tijde.
Tentoonstelling
De leerlingen van de basisscholen dragen hun steentje bij tijdens een tekenwedstrijd. De tekeningen worden uitgehangen in het gemeentehuis tijdens de verjaardagsmaand van Gilbert.