Lichtervelde : 25 jaar Duiventil !


Op 1 september 1994 opende De Duiventil voor het eerst zijn deuren in OC Lichtenhove. Er waren nog geen kindjes ’s morgens vroeg. Na schooltijd stonden Nele Hemeryck en Emanuel Gryspeerdt als eerste kinderen op de lijst. Na vier jaar verhuisde de Duiventil naar de Beverenstraat, waar ze zeven jaar vertoefden. In juni 2005 verkaste De Duiventil naar zijn huidige stek in de Klyseweg. De opvang heeft een huiselijk karakter en een grote tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.
De Duiventil is uitgegroeid tot een grote opvang. Dagelijks worden er 40 tot 50 kinderen opgevangen. Tijdens de zomervakantie zijn dit er nog een 20-tal extra. De nood aan opvang wordt steeds groter. Sinds 2014 worden er kampen georganiseerd voor de kleuters tijdens de vakantieperiodes. In 2019 bereikten we reeds een 400-tal kinderen.
Een team van zes begeleiders staat klaar om de kinderen op te vangen. Ze werken tal van activiteiten voor de kinderen uit.
Op 2 oktober vierden we 25-jaar Duiventil. We organiseerden een verjaardagsfeest voor de kinderen die deze dag kwamen met een springkasteel en randanimatie! De Duiventil Feest!