Lenteshopping in Torhout !

In het centrum van Torhout is de lente op zaterdag 2 en zondag 3 maart al nadrukkelijk aanwezig. Dat weekend staat immers de tweede editie van de Lenteshopping op het programma! De handelaars zetten op zaterdag én zondag hun deuren voor je open. Ga op zoek naar de nieuwste collecties en geniet na in één van onze gezellige horecazaken!

Vorig jaar kende de eerste editie ondanks de sneeuw een enorme bijval. Ook deze keer zijn er minstens een 40-tal deelnemers, voor het merendeel winkels en horecazaken. De Lenteshopping is hét uitgelezen moment om kennis te maken met de nieuwe collecties. De deelnemende handelaars en horecazaken voorzien voor hun klanten ook een extra attentie of korting.

Torhout Handelt!, het samenwerkingverband tussen de stad en de lokale handelaars, voorziet samen met de stad de nodige ondersteuning voor de deelnemers. Er wordt gezorgd voor de nodige eyecathers, zoals affiches, stickers, ballonnen en roze lopers. Ook aan promotie is er geen gebrek. Er zijn baanaffiches, advertenties, online promotie, enz.

De lenteshopping is de eerste van 4 geplande handelsevenementen. Daarna staan de Batjes, de Winterbraderie en Kerst in Torhout nog op het programma. Coördinator lokale economie, Ann Vanassche: “We willen het houden bij die vier handelsevenementen, die we met de actieve medewerking van de handelaars kwalitatief willen invullen.”
Torhout wil zich profileren als een winkelstad op maat van Torhout. “Dat betekent dat we niet inzetten op grote ketenwinkels, maar op authentieke winkels en speciaalzaken. Om die reden hebben we de starterspremie vernieuwd, waarbij we mikken op een aanvullend aanbod in het centrum. Daardoor zijn er een aantal nieuwe zaken bij gekomen en is de leegstand voor een deel teruggedrongen”.

Heb je ook interesse om een zaak op te starten, neem dan contact op met Ann Vanassche via economie@torhout.be.