Lenteshopping in Torhout.

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart is de lente volop aanwezig in het centrum van Torhout, want dan staat de Lenteshopping op het programma! De handelszaken zetten op zaterdag én zondag hun deuren voor je open. Ga op zoek naar de nieuwe collecties en geniet na in een van onze gezellige horecazaken.

De Lenteshopping is hét uitgelezen moment om kennis te maken met de nieuwe collecties van de Torhoutse handelaars. Kom dus zeker shoppen!

Deelnemers

Niet minder dan 38 handels- en horecazaken nemen deel aan de Lenteshopping:

⦁ Apotheek – Thuiszorg – Bandagisterie Depuydt
⦁ Atelier P
⦁ Bazaar 25
⦁ Bel & Bo
⦁ Bella Vitta
⦁ Bloemen Orchidee
⦁ Chocolatier Dumon
⦁ Clair-Obscur
⦁ Cool Electro Cycles
⦁ Da Capo – Muziekles op maat
⦁ De Parel
⦁ Eethuis de Verleyding
⦁ Frituur De Watertorre
⦁ Giselle
⦁ Instituut Hilde Declerck
⦁ Jlotattoo
⦁ Kleding Dekoninck
⦁ KOSMOS markt (markt met creatieve ondernemers en foodtrucks die op zaterdag 5 en zondag 6 maart doorgaat in de roze kapel van de Middenschool Sint-Stael (winkel en outlet)
⦁ NewRembert)
⦁ Kurt Haircrew Barbershop
⦁ Lingerie Princess
⦁ Naaimachines Actuel
⦁ Odille
⦁ Papillon
⦁ Parfumerie April
⦁ Puur Fleur
⦁ Red Rooster Fast Food
⦁ Schoenen De Ster
⦁ Shoe Kids
⦁ Skinkwafé
⦁ SNAV Skateshop
⦁ Sodrie
⦁ Standaard Boekhandel
⦁ Star Boulevard
⦁ Tanja Lingerie (winkel en outlet)
⦁ Trio Fashion

Samen met het lokaal bestuur voorziet Torhout Handelt!, het samenwerkingverband tussen het lokaal bestuur en de lokale handelaars, de nodige ondersteuning voor de deelnemers. Er wordt gezorgd voor de nodige eyecathers en promotie.

Torhout Handelt! gaat ervoor

“Ook in 2021 was de impact van corona sterk voelbaar bij de Torhoutse handels- en horecazaken”, vertelt voorzitter Nicolas Cool. “Ondanks deze impact kon Torhout Handelt! in 2021 rekenen op een 100-tal leden. Ook in 2022 gaan we er weer helemaal voor met een groep gemotiveerde handelaars. Dit jaar zorgen we zelfs voor een extraatje voor onze leden!”

Zo blijven leden die in 2021 aangesloten waren bij Torhout Handelt! dit jaar gratis lid. Leden die in 2020 aangesloten waren, genieten van 50% korting op het lidgeld.

Blik op 2022

De Lenteshopping is het eerste handelsevenement dat op het programma staat in 2022. Verder op de planning staan:

⦁ De Boerenmarkt (Zondag 22 mei van 11 tot 17 uur | Stadspark)

Benieuwd welke streekproducten Torhout op de kaart zetten? Kom naar de tweede editie van de Boerenmarkt. Een mooie afsluiter van de Week van de Korte Keten die loopt van 14 tot en met 22 mei. Proef en geniet van 100% artisanale en ambachtelijke Torhoutse producten. Met randanimatie voor jong en oud!

⦁ De Batjes (Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni | Stadscentrum)

De Torhoutse Batjes zijn hét handelsevenement van het jaar. Een weekend vol animatie en beleving. Geniet van kortingen bij de handelszaken, lekkers bij de horeca, kermis, animatie in de straten en leuke optredens. Vrijdag zijn de Batjes gekoppeld aan de Nacht van Vlaanderen. De artiesten die dit jaar op zaterdag en zondag langskomen, houden we nog even geheim. Maar we kunnen wel al verklappen dat het stuk voor stuk echte kleppers zijn!

⦁ Het Weekend van de Klant (Zaterdag 1 en zondag 2 oktober | Stadscentrum)

Tijdens het Weekend van de Klant – een samenwerking met Unizo – leggen de Torhoutse handels- en horecazaken je extra in de watten. Koop lokaal en krijg een leuke attentie. We voorzien geen animatie in de straten, maar de winkeliers verwelkomen je met open armen!

⦁ De Winterbraderie (Zaterdag 19 en zondag 20 november | Stadscentrum)

Het derde weekend van november staat in het teken van de Winterbraderie. De handels- en horecazaken zetten hun deuren voor je open. Winkel lokaal en geniet van een leuke korting. Wij voorzien – net zoals de voorbije jaren – optredens en animatie voor jong en oud. Dit jaar in een extra feestelijk jasje!

⦁ Kerst in Torhout (Zaterdag 17 en zondag 18 december | Stadscentrum)

Kerst- en eindejaarsshoppen? Dat doe je in Torhout! In december zetten heel wat winkels ook op zondag hun deuren voor je open. Tijd genoeg om je kerst- en eindejaarscadeau’s te zoeken én te vinden. Neem ondertussen deel aan de kerstkoopactie van Torhout Handelt! en maak zo kans op een kerstkoopbon van 100, 50 of 25 euro.

Deskundige economie, Ann Vanassche: “Dit jaar plannen we opnieuw heel wat handelsevenementen. Deze evenementen willen we met de actieve medewerking van de handelaars kwalitatief invullen. We kijken er alvast naar uit!”