LAATSTE KANS OM ICHTEGEMBONNEN AAN TE KOPEN!

Ichtegem heeft een hart voor de lokale handelaars! De aankoopperiode om Ichtegembonnen aan te kopen, werd verlengd tot eind augustus 2020! Nog een 10-tal dagen de tijd dus om de Ichtegemse handelaars een financieel duwtje in de rug te geven.

Het lokaal bestuur van Ichtegem heeft verschillende steunmaatregelen uitgewerkt voor de lokale handelaars in het kader van de coronacrisis. Naast de gemeentelijke corona-hinderpremie van 250 euro en de gunstmaatregel voor de markten, werd ook de Ichtegembon in het leven geroepen.

Initieel legde het Ichtegemse college van burgemeester en schepenen de aankoopperiode vast van 1 juni tot en met 15 juli 2020. In de zitting van 14 juli 2020 werd beslist om de aankoopperiode te verlengen tot het einde van augustus.

“Tussen 1 juni en 20 augustus 2020 werden ondertussen al meer dan 25.000 (!) Ichtegembonnen verkocht”, vertelt een trotse schepen van lokale economie, Magali Segers. “Meer dan 300.000 euro is dus al richting de Ichtegemse handelaars gevloeid. Ruim 250.000 euro door de inwoners en nog eens iets meer dan 50.000 euro door het lokaal bestuur. We zijn alvast blij met het succes van onze Ichtegembonnen.”

De gemeente heeft 60.000 euro voor de Ichtegembonnen voorzien”, schetst burgemeester Jan Bekaert. “De aankoopperiode loopt nog tot en met 31 augustus 2020. We roepen al onze inwoners op om tijdens deze laatste dagen nog Ichtegembonnen aan te kopen. Er zijn er nog een kleine 5.000 beschikbaar”, besluit Bekaert.

Via de website www.ichtegem.be/ichtegembon word je doorgestuurd naar het aankoopplatform. Je klikt je favoriete handelaar(s) aan, geeft aan hoeveel bonnen je wenst te kopen en betaalt alles online. Daarna kun je jouw bon(nen) onmiddellijk downloaden. Het lokaal bestuur stort daarna het bedrag van de waardebon, vermeerderd met 20% door naar de rekening van de handelaar. De handelaar krijgt dus snel de centen op zijn rekening.

“De aangekochte bon(nen) zelf kun je vanaf 1 september 2020 tot en met 30 april 2021 gebruiken bij de handelaar(s) waarvoor jij hebt aangekocht!”, besluit Magali Segers