Laatste dagen Kasteel Wijnendale te bezoeken!

Schepen van musea Lieselotte Denolf: het kasteel Wijnendale sluit traditiegetrouw eind september de deuren voor het publiek. Ook dit jaar kan je nog t.e.m. 29 september een bezoekje brengen. Aangezien er een make-over op het programma staat, zijn het zelfs de laatste dagen waarop je de binnenkant van het kasteel kan bezichtigen! Hét moment dus om dit nog snel mee te pikken.

Vanaf 30 september gaan de deuren van Kasteel Wijnendale onverbiddelijk dicht voor het publiek. Wie het kasteel Wijnendale dit seizoen nog wil bezoeken, kan dit nog op woensdag 22 september, zondag 26 september en woensdag 29 september, telkens van 13.30 tot 17.30 uur. Dit zijn trouwens de allerlaatste momenten waarop je ook de binnenkant van het kasteel kan bezichtigen. Daarna sluit het kasteel zijn deuren en ondergaat het een heuse make-over!

Make-over tegen volgend seizoen

De verbeteringswerken aan het kasteel en op het domein moeten het domein weer op de kaart zetten. Vermoedelijk zal het weer toegankelijk zijn vanaf eind maart, begin april 2022. Dit is een richtdatum. Uiteraard houden we jullie regelmatig op de hoogte van de nieuwigheden.

“Momenteel werken we aan een nieuwe bezoekersbeleving waar we ons meer zullen richten op de buitenkant van het kasteel en de mooie omgeving. Dat plannen we in meerdere talen om ook toeristisch aantrekkelijk te zijn buiten onze Vlaamse grenzen.”, aldus schepen van musea Lieselotte Denolf.

Schepen van toerisme Elsie Desmet: “Wie dus de binnenkant van het kasteel nog even wil zien, heeft nog een paar dagen de kans. Voor Torhoutenaars is een bezoek gratis. Reserveren op voorhand hoeft niet.”

Grijp dus zeker nog je kans. Reserveren op voorhand is niet nodig. Lukt dat niet? Dan heten we jullie ook volgend voorjaar terug welkom met de nieuwe bezoekersbeleving!