Kunstacademie Torhout : Nieuwe studierichting en instrumenten

De Kunstacademie Torhout kreeg op 15 mei 2019 goedkeuring van het ministerie van onderwijs om vanaf september de kortlopende studierichting schrijver te organiseren. Alle mensen vanaf 15 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven. Je hoeft geen woordkunst gevolgd te hebben.

Daarnaast werd ook de aanvraag om twee nieuwe instrumenten uit de cluster van de folkmuziek op te richten, goedgekeurd: diatonische accordeon en doedelzak. Naast de opties klassiek en jazz-pop-rock zal nu ook de folkmuziek een plaats krijgen in onze Torhoutse Kunstacademie!

Inschrijven kan vanaf 3 juni online via www.kunstacademietorhout.be of kom langs op het secretariaat (Bruggestraat 12, 8820 Torhout).

Studierichting schrijver
Schrijf je graag en zit je met een hoofd vol verhalen, flitsende dialogen of poëtische verzen?  In het nieuwe vak ‘schrijven’ krijg je de kans om je schrijftalent te ontwikkelen en ga je op zoek naar een persoonlijke schrijfstijl die jou het beste ligt. In een gemoedelijke sfeer laat je je inspireren door gevestigde auteurs én door je medecursisten en ontdek je nieuwe manieren om jouw eigen creatieve ideeën om te zetten in een tekst. Je krijgt 1 uur/week schrijflab en 2 uur week creatief schrijven.

Folk: diatonische accordeon en doedelzak
Ben je fan van boombals en folkmuziek? Dan moet je beslist in onze Kunstacademie zijn. We starten met 2 nieuwe instrumenten in de optie folk!

De diatonische accordeon of trekzak is met zijn warme klank een geliefd instrument in de folkwereld. Je leert traditionele en nieuwe melodieën uit verschillende windstreken spelen. In de les wordt vooral op gehoor gewerkt en met accordeons in stemming G/C.

De doedelzak hoeft niet veel uitleg. Bij veel plechtigheden wordt dit instrument boven gehaald en met bravoure bespeeld. Kom en laat je gaan in de folkwereld!

Meer info: www.kunstacademietorhout.be