Kunstacademie Torhout in groei!


Dat de Kunstacademie Torhout verder groeit is zichtbaar in de cijfers van de inschrijvingen.

“De Kunstacademie bedient meer dan 2070 leerlingen en daar mogen we fier op zijn. We juichen toe dat er zovele jongeren én volwassenen de weg vinden naar het deeltijds kunstonderwijs en zich creatief willen uiten hetzij in muziek, woordkunst, dans of beeldende en audiovisuele kunst”, aldus Joost Cuvelier, Torhouts schepen van onderwijs.

“De Kunstacademie is ervan overtuigd dat creatief talent ontwikkelen een belangrijke vorm is van zelfontplooiing en een basisrecht voor iedereen.”
Uit het pas vernieuwde Artistiek Pedagogisch Project of visietekst van de school.

Na een zwaar coronajaar noteert de Kunstacademie buiten de verwachtingen in, een stevige groei. Vooral het domein beeldende kunst is zeer sterk aan het stijgen, maar ook het aantal inschrijvingen voor muziek blijft gestaag omhoog gaan. Dit geeft de Academie de ruimte om meer lestijden te organiseren en het aanbod uit te breiden. Zo is bijvoorbeeld de optie Jazz-Pop-Rock meer en meer ingeburgerd, groeit de klas Schrijvers enorm en kon het aanbod op de vestigingen uitgebreid worden.

Door het grote aantal leerlingen piano is de nood groot om verder te investeren in goeie instrumenten. Een extra vleugelpiano is dan ook meer dan welkom en zal voor de meer dan 300 pianisten en hun docenten een grote meerwaarde zijn. Het zal de kwaliteit van de pianolessen en klasconcerten ten goede komen. Benieuwd hoe die zal klinken!