KINDEREN BELEVEN INNERLIJKE RUST TIJDENS KLEINSCHALIG VAKANTIEKAMP

Met meditatietraining en rustgevende vakantiekampen voor kinderen heeft Brugse kindercoach Kathy Metdenancxt haar missie gevonden. Het concept slaat aan, want ze breidt haar activiteiten nu uit met een extra zomerkamp in Lichtervelde.

Kinderen een rustpunt gunnen in een steeds sneller draaiende samenleving, dat is wat Kathy Metdenancxt al enkele jaren doet met haar workshops voor kinderen. Spelenderwijs leert ze kinderen mediteren en hun zelfvertrouwen verhogen. Die lessen vinden sinds 2016 plaats in 6 verschillende basisscholen in Brugge.

Sinds 2019 organiseert ze ook haar Shiny Kids Talentenkampen in Brugge, kleinschalige vakantiekampen vol rust, positiviteit en creativiteit. “Voor kinderen is het heel belangrijk om een aantal eenvoudige meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen van jongs af aan te leren. Het is prachtig om in 5 dagen tijd de kinderen te zien openbloeien en hun innerlijke rust te vinden. Vaak hoor ik van ouders dat de kinderen ook thuis hun rustpunt vinden dankzij de relaxatie oefeningen die ik hen aanleerde.”, zegt Kathy. 

Het is nu het 3e jaar op rij dat Kathy haar Shiny Kids Talentenkampen organiseert in Brugge tijdens de schoolvakanties, deze zomer breidt ze ook uit naar kinderboerderij Den Ast in Lichtervelde. “Hoe meer ik mijn zaadjes van positiviteit en rust kan planten in kinderharten, hoe beter.” Aldus Kathy.

“Net als bij volwassenen kan meditatie kinderen helpen om rustiger en aandachtiger te worden, maar het draait om veel meer dan dat. Mediteren stimuleert hun vermogen tot empathie en vergroot hun assertiviteit en weerbaarheid.” 

stelt neuroloog Steven Laureys in zijn nieuwe boek ‘Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen’. 

Meer informatie over het Shiny Kids Talentenkamp vind je hier: www.kiyashi.be/shiny-kids-talentenkamp