‘Kerstwandelingen’ en ‘Kerstparcours’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

‘Kerstwandelingen’ en ‘Kerstparcours’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Tijdens de kerstvakantie organiseert de Provincie West-Vlaanderen ‘Kerstwandelingen’ en een ‘Kerstparcours’ in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).

Kerstwandelingen
Een Zwingids neemt de bezoekers om 14.30 uur mee door het Zwin Natuur Park. De wandelaars kunnen ‘live’ de slaaptrek van de vogels naar het reservaat beleven.
Dit jaar staat de Kerstwandeling in het teken van de ganzen. Grauwe ganzen, brandganzen, kolganzen, enz. komen elk jaar helemaal uit Siberië naar hier gevlogen om te overwinteren.

De wandeling wordt afgesloten met een kop warme chocolademelk of glühwein in Zwinbistro ‘The Shelter’.

Deelnemers dienen zich op voorhand in te schrijven via de website. In de prijs zijn de geleide wandeling, een warme drank en een hele dag toegang tot het park inbegrepen.

Kerstparcours
Van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari bemannen Zwingidsen de kijkhut en de voederhut. Ze geven de bezoekers uitleg over de vogels die de winter doorbrengen in het Zwin en geven tips over hoe de vogels tijdens de winter te voederen. Kinderen kunnen in het kijkcentrum luisteren naar een sfeervol winterverhaal en een voederketting maken voor vogels in de tuin. De activiteiten van het Kerstparcours zijn inbegrepen in een standaard toegangsticket.

Praktisch – Kerstwandelingen

Data: zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019, om 14.30 uur
Plaats
: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: : -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 6 euro; vanaf 18 jaar: 12 euro online (14 euro aan de kassa).
Inschrijven: vooraf inschrijven via www.zwin.be/kerstwandelingen

In de prijs zijn de geleide wandeling, een hele dag toegang tot het park en een warme drank inbegrepen. Water- en winddichte kledij en rubberlaarzen zijn aangeraden. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Honden zijn niet toegelaten.

 

Praktisch – Kerstparcours

Data: van zaterdag 22 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 van 10.30 tot 16.30 uur, op maandag 24 en maandag 31 december 2018 van 10 tot 15 uur (het winterverhaal en het maken van de voederketting gaan niet door op 24 en 31 december). Het park is gesloten op dinsdag 25 december en dinsdag 1 januari.
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: ingegrepen in toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa).

[ www.zwin.be ]