Kerst in Torhout op 14 en 15 december: een bruisend en warm weekend!

Torhout zal straks zeer goed te zien zijn vanuit de ruimte, dat kan niet anders met al de warme kerstactiviteiten die gepland staan voor aanstaande zaterdag 14 en zondag 15 december 2019. We proberen het op te sommen voor u.

Op de Markt worden op zondag de traditionele elementen aangevuld met nieuw spektakel. Zo verwelkomt de Warmste Kerstmarkt – voormalige Sociale Kerstmarkt – opnieuw 22 gezellige standen (van 14 tot 18 uur) die zich elk afzonderlijk inzetten voor een goed doel. Ook Dansschool Inner Motion is weer van de partij. Om 15 uur geven zij het beste van zichzelf op het podium aan het Vrijetijdshuis, gevolgd door de warme vuurkorfklanken van Planeet 9 om 17 uur.

Daarnaast moeten de aanwezigen dit jaar omhoog kijken voor het jaarlijkse spektakelstuk. De voormalige lichtshow en recentste vuurshow maken plaats voor een koorddanser die (hopelijk) zijn beste beentje voorzet op een touw dat gespannen is tussen de kerktoren en het Vrijetijdshuis. De opvoeringen staan gepland om 14.30, 16.15 en 17.45 uur. Niet te missen!

Binnen in de kerk staan er kerstverhalen voor jong en oud, wensen voor iedereen en een levensgrote kerststal op het menu. En om 15 uur geeft Smile (koor voor mensen met een beperking) er een kerstconcert.
Verder vind je ook randanimatie in de winkelstraten en gooien de handelaars hun deuren open voor jullie kerstkoopjes.

Voor wie niet kan wachten op deze rijk gevulde kerstzondag, is er ook al kerstmarkt op het Hoedemakersplein op zaterdag. Zowel 14 als 15 december tref je er standen met kunst en ambachtelijke producten. En het Ravenhofkasteel fungeert weer twee dagen als Huis van de Kerstman. Geef de Kerstman je tekening, ontvang een leuk cadeautje en ga op de foto.

Tip: Ben je het overzicht kwijt in dit bruisende centrum? Geen probleem! Spring op het kersttreintje dat al deze straten doorkruist en stap af waar je wenst.

De goede doelen van de Warmste Kerstmarkt (14 tot 18 uur):

De Andere Academie, BAD Festival, De Beelderij, Leefgroep De Wonderboom, Een Hart voor ALS, El Salvador, For A Purpose, Gambia, Kiekafobee, Music For Life – Bednet, Peru, Pulmonale Hypertensie,Sociaal Fonds van de Burgemeester, Techniekers Zonder Grenzen, Thaismiles, Torretjes – Hart Saver en Zoutmijnkinderen.