Jo Vally te gast bij Joe in Westende

Jo Vally kwam zondag van 11u tot 12u naar de zeedijk van Westende naar de studio van radiozender Joe. Daar kwam hij wat uitleg geven over hoe het eraan toe ging bij 10 om te zien. Hij wist ook te vertellen dat hij niet altijd zo flink was als hij eruit zag.

Na de opnames gingen we altijd samen een mondje eten.

Na de opnames spraken we altijd af in een restaurantje, maar er was altijd veel volk en we kwamen altijd met onze eigen wagens. iedere keer waren er meer en meer wagens en dat hadden de politie rap door. Er zate soms bonnetjes achter onze ruitenwisser. we verscheurden die bonnetjes of we namen het bonnetje van de week voordien en staken die terug achter de wisser. moesten we dit nu doen zouden ze onze auto’s weg slepen.

Jo begon in de jaren 70 met zijn eerste muzikale klanken uit te brengen met een muziek label dat nog niemand van gehoord had. in de jaren 80 deed Jo mee aan de preselecties voor het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘De wereld draait voor jou en mij’. maar daarmee haalde hij de finale niet.

hij deed ook mee aan de Bacarabeker ook in Middelkereke maar dit liep ook niet zoals gehoopt.

Door zijn vrouw Marcella nam hij een cover op van “Take my heart” van Jacky James. “Neem m’n hart”  Toen VTM dit nummer als supertip bombardeerde was Jo vertrokken.

De gouden jaren kwamen er door 10 om te zien.

Toen in de jaren 90 het programma 10 om te zien” op de buis kwam waren er veel Vlaamse zangers, zangeressen en groepen blij. eindelijk kregen ze wat ze al lang nodig hadden voor de Vlaamse muziek.

Aan alle vrouwen.

Toen Jos Van Oosterwijck zei breng die plaat maar uit wist ik dat dit zeker een hit ging worden. Weet dat het oorspronkelijke nummer van het Franse nummer komt ” a toute les filles que j’ai aimé avant” later uit kwam dan mijn nummer. eigenlijk heb ik promo gemaakt voor hen. Lacht Jo

Jo bracht ook drie nummers voor het publiek op de zeedijk in Westende. Zo ook zijn nieuwe zomer singel.

Enkele foto’s van het optreden

Zoals bij ieder optreden komt Jo ook altijd bij de fans om op de foto te staan met hen

SONY DSC

Jo in de studio te Westende in Joe summer Island