Jean-Marie Dedecker overweegt BK veldrijden te schrappen

Burgemeester Jean-Marie Dedecker  overweegt om het BK veldrijden die normaal doorgaat op 8 en 9 januari te schrappen.

Het overlegcomitte besliste woensdag dat alle sportmanifestaties buiten mogen doorgaan zonder publiek. Das net hetzelfde als zeggen dat een café mag open gaan en enkel water verkopen.

Ik begrijp niets van die maatregel. Het is ronduit idioot. De cijfers dalen. We staan hier in openlucht, aan de rand van de zee vol jodium. En men weet dat er in openlucht minder besmettingen zijn.” waar zijn ze mee bezig

Middelkerke moest al door de coronacrisis het VIP-arrangement met 3.000 gasten schrappen. “Maar op 8 en 9 januari verwachten we 20.000 bezoekers. Die eten allemaal een frietje en drinken een pintje. Dat zou veel goedmaken.

Middelkerke betaalde aan de Koninklijke Belgische Wielrennersbond een bedrag van 580.000 euro om het BK veldrijden en later ook het wegwielrennen te mogen organiseren. Ook de BK’s trial en tijdrijden maakten deel uit van dat pakket. “Het tijdrijden en trial hebben we al georganiseerd maar we wisten dat die niets zouden opbrengen. Net nu we eindelijk een centje konden verdienen, krijgen we plots niets in de plaats.” 

Dedecker wil daarom spoedig overleg met de wielrennersbond om een deel van de centen, die hij investeerde, terug te eisen. “De bond heeft al onze rechten ontvangen, de helft van de publiciteitsrechten en alle televisierechten. Ze moeten dan nu maar met geld over de brug komen of de wedstrijd gaat niet door.