In Torhout zijn de wijken in beweging !

Het Lokaal Bestuur Torhout wil in deze coronatijden inzetten op warmere buurten. Nu buitenactiviteiten binnen bepaalde krijtlijnen weer mogelijk zijn, gaat het project ‘Wijk in beweging‘ van start met heel wat leuke activiteiten. Elke week slaat het project haar tent op in een andere wijk.
Wekelijks is er hetzelfde programma voorzien, maar telkens in andere wijk van Torhout:
⦁ Dinsdag 19-20u30: jeugdactiviteit – kubben
⦁ Donderdag 14-16u: seniorenactiviteit – kubben en nummer-kubb
⦁ Donderdag 19-20u30: boerderij in de wijk
⦁ Zaterdag 13-17u: de “tent-cup”, wie wordt de sportiefste allrounder van de wijk? (loopproef, basketbalproef, roeiproef, fietsproef, push ups, darts)

“Op dinsdag is iedereen met een jong hart welkom, al richten we ons vooral op de jongeren”, lacht schepen Lieselotte Denolf, “voor hen was het afgelopen jaar extra moeilijk. Op donderdag kunnen de senioren het beste van zichzelf geven. Kubb is een rustig spel waarbij je met stokken blokken omver probeert te smijten. Het wordt gespeeld in twee ploegen van twee tot zes personen. Het lokaal bestuur voorziet het spelmateriaal, maar voor het enthousiasme rekenen we op de buurt! Trommel je buren op en kom uit je kot!”

Op donderdag komt de kinderboerderij naar jouw wijk! Iedereen kan een zonnebloempitje planten en meenemen naar huis. Schepen Hans Blomme daagt alle inwoners uit: “Wie tegen het einde van de zomer de hoogste zonnebloem heeft, zal in september tijdens de Plattelandsdag in de prijzen vallen!” Wie weet komen er ook wat boerderijdieren mee naar jullie wijk. Kom je hen welkom heten?

“Op zaterdag gaan we in ‘de tent-cup’ op zoek naar de sportiefste allrounder van de wijk”, legt schepen Rita Dewulf uit. Met verschillende proeven meten we de snelheid, het uithoudingsvermogen en de behendigheid van de verschillende deelnemers: lopen, roeien, fietsen, basketbal, darts en pompen. Bij de laatste drie disciplines, kan je seconden winnen. Wie de laagste tijd haalt, wordt de wijkkampioen. Er wordt een afzonderlijk klassement voorzien voor dames en heren in twee leeftijdscategorieën: tot en met 23 jaar en vanaf 24 jaar.

Je kan ons op volgende plaatsen in Torhout vinden:

⦁ 3 tot 9 mei in Wijnendale: ter hoogte van het multisportveld naast de kerk
⦁ 10 tot 16 mei in Driekoningen: centraal sportpleintje aan Steenovenstraat
⦁ 17 tot 23 mei in Don Bosco op het centrale plein aan de kerk
⦁ 24 tot 30 mei in Sint-Henricus aan het multisportveld in de Sint-Henricusstraat
⦁ 31 mei tot 06 juni in Goede Herder op het grasveld op het einde van de Herderstraat
⦁ 7 tot 13 juni in Maria Assumpta achter de parochiezaal aan Korenbloemstraat
⦁ 14 tot 20 juni in Torhout Oost aan het Amazoneplein