ICHTEGEM VOORZIET ELKE INWONER VAN EEN HERBRUIKBAAR MONDMASKER

In een extra zitting van het schepencollege op 23 april 2020 werd beslist om elke inwoner van de gemeente Ichtegem binnenkort te voorzien van een stoffen, herbruikbaar mondmasker. Het lokaal bestuur trekt hiervoor ruim 34.000 euro uit. Het college van burgemeester en schepenen plaatst op 23 april 2020 een bestelling van 15.000 stoffen mondmaskers in het kader van het coronavirus. Dit na een extra, digitale zitting.

Concreet gaat het over 13.000 mondmaskers voor volwassenen en 2000 kindermodellen. Op basis van een uitgebreide vergelijking van verschillende offertes en van de verschillende kwaliteit van mondmaskers werd beslist om 15.000 stoffen mondmaskers te kopen bij de firma Balko uit Waregem. “Bij een verdere versoepeling van de corona-maatregelen is de verwachting dat mondmaskers deel zullen uitmaken van het dagelijkse leven.”, legt burgemeester Jan Bekaert uit.

“Om te vermijden dat er bij een versoepeling een tekort zou zijn aan mondmaskers voor onze bevolking, nemen wij onze verantwoordelijkheid op en doen we als lokaal bestuur nu een aankoop”. De levering van de mondmaskers wordt midden mei verwacht. Op dit moment organiseert het lokaal bestuur zich om, van zodra de levering toekomt, de verdeling zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren. Hierover zal later uitgebreid gecommuniceerd worden.

“Deze maskers worden gemaakt conform het patroon en de richtlijnen die opgelegd zijn door de FOD Volksgezondheid”, verduidelijkt Bekaert. “Er zal een mogelijkheid zijn om een extra filter in het mondmasker te steken”. De slogan ‘In Ichtegem laten we niemand in de steek’ blijft bewezen.

Het lokaal bestuur benadrukt nogmaals dat, wie vragen heeft rond het coronavirus, ook nog steeds terecht kan op onze coronanoodlijn via 059 34 11 23