ICHTEGEM PAKT UIT MET CORONAPROOF HERFSTAANBOD VOOR DE JEUGD

De zomervakantie ligt nog maar pas achter ons, maar in Ichtegem pakken we al uit met ons coronaproof herfstaanbod. De buitenschoolse kinderopvang gaat terug open, er zijn verschillende jeugd- en sportkampen en ook aan de tieners werd gedacht met ‘De Caravanne on tour’. De inschrijvingen voor de herfstvakantie starten op zaterdag 19 september 2020.

“De gemeentelijke diensten, onze talrijke animatoren en kinderbegeleiders hebben alles in het werk gesteld om het jeugdaanbod tijdens de zomervakantie op een veilige manier te organiseren”, vertelt schepen van jeugd en sport Tina Ledaine. “De zomervakantie is pas gedaan, maar we communiceren alvast ons aanbod voor de herfstvakantie. We werken verder met de ervaring die we hebben opgedaan en de richtlijnen die we gehanteerd hebben tijdens de zomervakantie: zowel in de BKO als bij de kampen passen we de coronamaatregelen strikt toe. Denk hierbij aan maximale bubbels van 50 kinderen, bubbels komen niet met elkaar in contact,…”.

De buitenschoolse kinderopvang opent, net zoals tijdens de zomervakantie, enkel voor de allerkleinsten. “Voor de lagere schoolkinderen hebben we een sportkamp en crea- en fantasiekamp in de aanbieding. Ook voor de kleutertjes is er een kleutersportkamp op maat uitgewerkt”, zegt de schepen. “De tieners kunnen tijdens de herfstvakantie deelnemen aan de activiteiten van ‘De Caravanne on tour’. Zo zijn er o.a. 2 adventuredagen gepland, een uitstap richting Gent, een bezoek aan Bellewaerde en een heuse TikTok-challenge.

Voor elk wat wils dus.”

Inschrijven

Om de bubbels en de veiligheid te kunnen garanderen, is inschrijven voor het volledige herfstaanbod verplicht. – Voor de buitenschoolse kinderopvang starten de inschrijvingen op zaterdag 19 september om 8 uur – Voor de kampen en de tienerwerking ‘Caravanne on tour’ starten de inschrijvingen op zaterdag 19 september 2020 om 9 uur “We kozen bewust voor 2 verschillende inschrijvingsuren”, geeft Tina Ledaine nog mee. “Stel dat je kleuter moet ingeschreven worden in de BKO en je hebt nog kinderen die naar de lagere school gaan, dan hoef je niet op 2 inschrijvingsportalen tegelijkertijd in te schrijven.” Communicatie “Via de Ichtegemse lagere scholen verspreiden we deze week onze Herfstzoemer, waarin ouders alle informatie kunnen terugvinden.” voegt Tina Ledaine toe.

Alle informatie vind je uiteraard ook terug via de website van de gemeente: www.ichtegem.be/herfstvakantie.