Ichtegem investeert in technische dienst

In 2018 investeerde de gemeente Ichtegem volop in de uitbreiding van het wagenpark en de aankoop van kwalitatief materiaal voor de technische dienst. Op vrijdag 21 december 2018 om 11.30 uur stelt het bestuur de gemaakte investeringen, voor een totaalbedrag van 278.523,32 euro, voor aan de pers.

Eén van de belangrijkste taken van een gemeente is het onderhoud ervan. De inwoners verlangen een goed onderhouden gemeente (wegen, parken, openbare ruimte, markten,…) en daar heeft Ichtegem het afgelopen jaar sterk op ingezet. Een goed onderhoud vereist kwalitatief materiaal en daar werd hard in geïnvesteerd:

In maart startten we met de aankoop van een bestelwagen met kast groot volume. Deze werd aangekocht voor 34.622,59 euro bij garage Vandaele.

Het bestuur kocht een CNG bestelwagen met kipper (EURO06-normering) in september 2018 voor het bedrag van 49.175,43 euro incl. btw bij de garage Rabaey in Ichtegem.

Het wagenpark werd in november uitgebreid met de aankoop van een hoogwerker op bestelwagen (EURO06-normering) aangekocht voor het bedrag van 87.301,50 euro incl. btw bij de firma Eurotrading Mortier.

Tot slot werden er ook 2 onkruidbestrijdingsmachines met heet water aangekocht voor het bedrag van 107.423,80 euro incl. btw bij de firma Beel. Op die manier wordt het onkruid niet langer bestreden met giftige pesticiden en onkruidverdelgers. De onkruidbestrijdingsmachines werden reeds ingezet op het kerkhof van Eernegem en in de Gilbert De Breuckstraat voor het reinigen van de goten en het wieden van onkruid op het speelplein en het reinigen van verkiezingspanelen.

Naast deze nieuwe aankopen beschikt de gemeente ook over meerdere bestelwagens op CNG en 2 elektrische voertuigen. Ook in 2019 blijven we inzetten in de vernieuwing van het wagenpark.