ICHTEGEM : GEMEENTELIJKE DIENSTVERLENING SEPTEMBER & OKTOBER 2020

De zomervakantie loopt stilaan op zijn einde en daarom deelt het lokaal bestuur van Ichtegem een update over de gemeentelijke dienstverlening in de maanden september en oktober 2020.

“Tijdens de zomermaanden hebben onze administratieve diensten en bibliotheek verder op afspraak gewerkt zoals voor de vakantie”, vertelt burgemeester Jan Bekaert. “Onze burgers en personeelsleden geven aan dat het werken op afspraak vlot verloopt. Niet alleen naar het boeken van de afspraken en het helpen van de inwoners, maar ook naar de veiligheid in onze gebouwen”.

Het lokaal bestuur heeft daarom versneld geïnvesteerd in een online afsprakentool op de gemeentelijke website, waarbij burgers heel gemakkelijk een afspraak kunnen maken. “Tot nu moest je mailen of bellen om een afspraak te maken bij onze diensten”, verduidelijkt Bekaert. “Voor de dienstverlening van Burgerzaken, Omgeving en Lokale Economie kan je nu ook makkelijk een afspraak maken via www.ichtegem.be/afspraak-maken.

Het voordeel van deze tool is dat je bij het maken van je afspraak een lijstje te zien krijgt van zaken die je moet meebrengen, een pasfoto of bepaalde noodzakelijke documenten bijvoorbeeld. Je krijgt ook een herinnerginsmail of – smsje. Heel klantvriendelijk dus.

” Dienst burgerzaken

De dienst burgerzaken werkt uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken is eenvoudig, bel ons via 059 34 11 20 of maak je online afspraak via www.ichtegem.be/afspraak-maken. De afspraken worden ingepland in het gemeentehuis van Ichtegem elke maandagvoormiddag van 8.30 tot 12 uur en in het administratief centrum Eernegem van maandagnamiddag tot en met vrijdag. “Omdat we op afspraak werken, kunnen onze inwoners niet vrij in- en uitlopen om huisvuilzakken te kopen. Maar geen nood, je kan hiervoor bij verschillende lokale handelaars en winkeliers terecht.”, geeft schepen van lokale economie Magali Segers mee. “Wil je als lokale handelaar ook huisvuilzakken aanbieden? Laat het ons weten via info@ichtegem.be of 059 34 11 20.”

Bibliotheek

De beide bibliotheken zijn open op afspraak zodat we het aantal bezoekers die tegelijk aanwezig zijn in de bib kunnen beperken. Een afspraak maak je via de website https://ichtegem.bibliotheek.be of telefonisch (051 58 37 34).

Recyclagepark

Het recyclagepark in Eernegem is open zonder afspraak op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur, op woensdag van 9.30 tot 17 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16 uur. Er wordt nog steeds gewerkt met een maximumaantal wagens die tegelijkertijd op het park aanwezig mogen zijn. Het lokaal bestuur vraagt dus om even geduld uit te oefenen als er een wachtrij is. Ook het inzamelpunt in Ichtegem is terug open op de gebruikelijke dagen: op woensdag van 14 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur.

Lokaal dienstencentrum Dorpshuis De Ster

Lokaal dienstencentrum Dorpshuis De Ster biedt opnieuw verschillende lessen en lessenreeksen aan. “Denk maar aan yoga, creaworkshops en workshops om te leren werken met iPhone, iPad of de app ‘Google foto’s”, vertelt bevoegde schepen Willy Hosten. “Verder is het middagrestaurant ook open en worden de tearoomnamiddagen terug georganiseerd. Ook de pedicure is heropgestart”. Je kan de centrumleider van het dorpshuis contacteren via 051 57 59 09 of dorpshuisdester@ichtegem.be.

Telefonische bereikbaarheid van de andere diensten Alle andere administratieve diensten werken ook nog steeds op afspraak. Je kan ze elke werkdag contacteren van 8.30 tot 12 uur, op dinsdag van 16 tot 19 uur en op vrijdag van 13.30 tot 16 uur via het onthaalnummer 059 34 11 20 voor het maken van een afspraak.