Huis van het kind Torhout roept alle loedermoeders samen.

Op woensdag 18 december roept het Huis van het kind Torhout alle loedermoeders samen, want dan komt schrijfster Hanne Luyten doodeerlijk haar flaters als jonge moeder van 3 kinderen uit de doeken doen, zoals ze die ook omschrijft in haar boek #nietaankindengezinverklappen.

Hanne Luyten heeft zelf drie kinderen. Drie zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren. En bij drie stopt het ook. Het nest is vol, haar hart en de semi-verplichte monovolume ook. (Dit in schril contrast met de bankrekening en de ijskast.) Hanne neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder.
Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter in te zijn dan andere.
Moet je nog aan opvoeden beginnen? Spoiler alert: het slaagpercentage lijkt omgekeerd evenredig te zijn met het aantal kinderen dat je krijgt, aldus Hanne Luyten.

Loopt het opvoeden bij jou ook niet altijd zoals gepland, en denk je ‘s avonds ook soms: oef, ze liggen in bed? Je bent zeker niet alleen! Hanne doet tijdens haar lezing haar flaters, blunders, observeringen en gedachten nog eens uit de doeken.

“Mevrouwenmama’s, ploetermoeders en loedermoeders én natuurlijk ook de papa’s zijn welkom, want praten is geweldige traumatherapie, maar bovenal gewoon ook keigezellig!”, aldus schepen van kinderopvang Rita Dewulf.

Wil je er ook graag bij zijn? Reserveer snel één van de laatste plaatsjes via mail naar huisvanhetkind@torhout.be. Deelnemen is gratis. De lezing start om 20 uur in de bibliotheek van Torhout – Ravenhofstraat 9 Torhout

Meer info bij:

Stefanie Callewaert
Projectmedewerker Sociaal huis
huisvanhetkind@torhout.be
050 22 12 33
Rita Dewulf
Schepen van kinderopvang
rita.dewulf@torhout.be
0475 79 31 91