Hou Torhout mee proper tijdens de Grote Lenteschoonmaak 2021


Elsie Desmet, schepen van leefmilieu : ook dit jaar gaat het Lokaal Bestuur Torhout de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstort. De maand april roepen we officieel uit tot grote schoonmaakmaand. Trek je handschoenen en fluohesje aan, neem je grijpstok en vuilzakken en ga samen met ons op Grote Lenteschoonmaak!

Al enkele jaren doen het Lokaal Bestuur Torhout en vele burgers mee aan de Grote Lenteschoonmaak. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar dit jaar gaan we er weer voluit voor en dit coronaproof!

Heb jij de kriebel te pakken en kan je niet wachten om te ploggen, te plandelen of je stoep te kuisen?
Stuur een mail naar ruimte@torhout.be met je naam, je e-mailadres, je gsm- of telefoonnummer, waar en wanneer je zal schoonmaken en met hoeveel personen.
Wij zorgen voor materiaal om je opruimactie in goede banen te leiden (handschoenen, fluohesjes, een grijpstok en zwerfvuilzakken).
Na je inschrijving geven we jou een seintje wanneer jouw opruimpakket met klaarligt op het recyclagepark.

Ga je in april op pad? Post zeker een foto van jezelf en je schoonmaakbubbel op de Facebookpagina “Gie zie ne properen”. Eind april maken we een mooie collage van deze foto’s en worden alle lenteschoonmakers verrast met een proper geschenkje.

Is jouw straat al proper, maar wil je je toch graag inzetten? Dan zijn de parken en bossen van Torhout de plek bij uitstek om een schoonmaakbezoekje te brengen.

“We kunnen er niet naast kijken. Corona heeft het zwerfvuil niet doen afnemen. Daarom willen we in 2021 meer dan ooit de strijd aangaan tegen afval dat achtergelaten wordt langs onze wandel- en fietspaden, in onze groenzones, parken en bossen, langs onze straten,… Afval hoort maar op één plaats: in de vuilbak! Daarom willen we in de maand april massaal op straat komen met zoveel mogelijk Mooimakers en zo samen neen zeggen tegen zwerfvuil. Schrijf je in, plog of plandel, bezorg ons jouw foto en laat ons iedereen overtuigen van een proper Torhout”, roept, Elsie Desmet, schepen van leefmilieu, op.