Hobbyclub Creatief Pervijze bestaat één jaar.

Christel Verbeeke uit Pervijze startte in oktober 2017 een hobbyclub op in Pervijze.

Dit gebeurde daar er in Pervijze niks te doen was voor de dames die een namiddag de wol en de stoffen uit de kast wilden halen om te breien, te haken en te naaien.

Christel Verbeeke kwam 10 jaar geleden een zwaar ongeluk tegen met de auto. Na één jaar in de kliniek te verblijven en nog een jaar te revalideren kon ze niet meer gaan werken en legde ze haar toe op knutselen, breien en naaien.

Ze kwam toen in Diksmuide de hobbyclub van Elsie D’hondt in de Generaal Baron Jacquesstraat, bij Wollebolle tegen, waar ze zich bij aansloot en iedere week wat ging breien met enkele andere dames.

zo was Christel bezig en voelde ze haar ook weer nuttig door wat te helpen met Elsie.

Zo haakte ze spinnenwebbetjes om rond de bomen te hangen  voor de opening op 24 juni van de Generaal Baron Jacquesstraat, bij  Ook breidde ze  lapjes voor basisschool De Wijzer in Diksmuide voor dikke truiendag. Zo breidde ze wollen mutsen voor de werkmannen die hun best deden in het koude weer om hun oren wat te warmen en hun te steunen voor het thema “samen door de werken”

Ook haakte ze 60 potjes om theelichtjes in te plaatsen voor de kerstmarkt van “Duin en Polder” een verblijfplaats voor mensen met beperkingen.

Ook volgde Christel de kantkloscursus aan de kunstacademie van Poperinge.

Al vlug wist ze dat ze meer wilde betekenen voor de mensen in de streek en besloot  zo om een eigen hobbyclub op te richten voor die mensen.

Zo richtte ze in 2017 de hobbyclub “Creatief Pervijze” op. Al vlug werd dit bekend en kwamen de mensen vanuit Diksmuide, Koekelare en Veurne afgereisd naar Pervijze om zich aan te sluiten bij de Hobbyclub.

Ze startte met om de twee weken de dinsdag in OC Ten Bercle van 14u tot 17u de mensen te ontvangen en te helpen met het breien, van sjaals tot beren tot wat ze maar willen.

 

Nu Elsie d’hondt gestopt stopt is met de hobbyclub in Wollebolle is er zelfs nog een dinsdag bijgekomen.

Iedere dinsdag met uitzondering van de derde dinsdag is er nu hobbyclub.

In de maanden juli en augustus is er een rust ingelast om te genieten van de vakantie met de kinderen en kleinkinderen.

Christel meent het want onlangs liet ze een logo ontwerpen 

 

 

 

 

Wie zich geroepen voelt om ook eens te komen breien met een kopje koffie en een koekje en een leuke babbel tussen de dames is altijd welkom. Ook heeft ze op facebook de pagina Creatief breien en kan je zien wanneer de volgende hobbydag is op creatief pervijze.